Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Capio säljs – blir franskt för 8,2 miljarder kronor

Foto: Fotograferna Holmberg / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DN / TT NYHETSBYRÅN

Sjukvårdsföretaget Capio med kronjuvelen S:t Görans akutsjukhus i Stockholm blir franskt.

Priset: 8,2 miljarder kronor.

Capios styrelse rekommenderar enhälligt aktieägare att rekommendera Ramsay Générale de Santés nya bud på 58 kronor kontant per aktie och där villkoret för den lägsta acceptnivån sänkts från 90 till 75 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom affären får Ramsay med sig S:t Görans akutsjukhus i Stockholm och ett stort antal vårdcentraler.

 

 

Det var den 8 oktober som Ramsay höjde vederlaget i erbjudandet från 48:50 kronor till 58 kronor kontant för varje aktie i Capio och frånföll fullföljandevillkoret om konkurrensgodkännande, vilket innebär att erbjudandet inte längre är villkorat av att sådant godkännande erhålls.

Ramsay har nu beslutat att sänka villkoret för lägsta acceptnivå så att fullföljande av erbjudandet är villkorat av att erbjudandet accepteras av aktieägare i sådan utsträckning att Ramsay blir ägare till mer än 75 procent av aktierna i Capio efter full utspädning).

 

 

Styrelsen för Capio har även beslutat att återkalla sitt förslag till beslut om den föreslagna avyttringen av Capio Santé, som är Capios franska verksamhet och har följaktligen ställt in den extra bolagsstämman som skulle ha beslutat om godkännande av denna avyttring den 18 oktober 2018.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!