Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bettingbolagen rasar efter norska beskedet

Norge planerar att blockera utländska spelbolag.

Nu faller bettingbolagen på Stocholmsbörsen – Leo Vegas och Betsson backa rmed sju procent.

Utländska spelbolag kommer att via IP-adresser blockeras från att verka på den norska bettingmarknaden.

Det kommer det norska Stortinget snart att besluta om, rapporterar den norska tidningen VG.no.

Formellt kommer åtgärder att klubbas igenom den 7 maj. Åtgärderna, som även omfattar utökade befogenheter för myndigheten Lotteritilsynet, görs enligt partierna bakom förslaget för att skydda det norska spelmonopolet och för att göra det svårare för utländska spelbolag.

Enligt förslagen ska Statens pensjonsfond utland, det som brukar kallas Oljefonden, förbjudas att äga aktier i utländska spelbolag.

I den portfölj som benämns Norges Bank i ägardatatjänsten Holdings ingår Leo Vegas med drygt 3,3 miljoner aktier, motsvarande cirka 3,3 procent av kapitalet. Även en mindre post i Betsson, cirka 25.000 aktier, finns i portföljen.

Norges Bank äger dessutom aktier i spelbolagsunderleverantörer som Kambi, Evolution Gaming samt en mycket liten post i Net Ent.

Nyhetsbyrån Direkt söker flera av bettingbolag för en kommentar kring beskeden från Norge. Cherry har via mail hälsat att bolaget inte har några kommentarer för tillfället, men att det utreder vilka effekter åtgärderna skulle kunna få på bolagets norska verksamhet.


Börsredaktionen +46 8 5191 79 00 http://twitter.com/direktse

Nyhetsbyrån Direkt