Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Börsen vände ned efter stark öppning

Avstämning av de senaste börssiffrorna med Nike Mekibes.
Carl Bennet.Foto: LISA MATTISSON / LISA MATTISSON EXP
Respiratorer från Getinge.Foto: MICHAEL CAMPANELLA / SPA
Foto: MARK LENNIHAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CRIS FAGA / CRIS FAGA/SIPA USA SIPA USA
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Stockholmsbörsens storbolagsindex öppnade med ett plus på drygt en procent på skärtorsdagen, men föll sedan tillbaka till minus 0,1.

Breda indexet OMXSPI var dock upp 0,3 vid stängning.

Stockholmsbörsen har halvdag på skärtorsdagen och stänger 13.00. När handeln inleddes var storbolagsindex OMXS30 plus en dryg procent. Breda indexet OMXSPI var upp nästan 1,5 procent.

Men senare tappade handeln fart och storbolagsindex var ned 0,1 vid stängning.

Getinge som lämnat en så kallad omvänd vinstvinstvarning sedan orderingången ökat med 47 procent jämfört med det första kvartalet 2019 rusade med över sex procent i inledande handel, men var på minus 0,4 när börsen stängde för påskhelgen.

Stockholmsbörsen har backat 15,6 procent sedan årsskiftet.

Nya arbetslöshetssiffror i USA

I Asien var handeln avvaktande på torsdagen. Nikkei i Tokyo var ned en halv procent medan Shanghai och Hongkong var upp en halv. Seoul var upp en knapp procent.

Nya arbetslöshetssiffror presenteras i USA i dag och handlarna inväntar dessa. Enligt amerikanska medier förväntas flera miljoner amerikaner ha skrivit in sig som arbetslösa sedan den senaste rapporten.

Oljepriserna steg på torsdagen, där förhoppningar om att de oljeproducerande länderna inom Opec+ ska komma överens om produktionsminskningar senare under dagen. Terminen för Brentoljan var upp 2,4 procent till 33,40 dollar per fat.

H&M-chefen köper i Electrolux

På torsdagsmorgonen meddelade Skanska att man tagit hem en order värd 1,9 miljarder kronor i USA. Det handlar om renoveringen av Benjamin Franklin Bridge i Philadelphia.

En annan börsnyhet på torsdagen är att H&M:s avgående styrelseordförande och storägare Stefan Persson under mars köpt en miljon aktier i vitvarubolaget Electrolux, en placering på ungefär 142 miljoner kronor. Det skriver Nyhetsbyrån Direkt.

Affären är gjord via familjen Perssons investeringsbolag Ramsbury som inte hade något innehav i vitvarubolaget sedan tidigare.