Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Positiva vaccinuppgifter får aktierna att lyfta

Astra Zenecas aktie stiger under onsdagen efter positiva uppgifter om deras vaccinarbete.Foto: TT NYHETSBYRÅN
Astra Zeneca utvecklar ett vaccin mot det nya coronaviruset.Foto: NEWSCAST / NEWSCAST

Medicinföretaget Modernas aktie rusar efter bolagets positiva besked. 

Även Astra Zenecas aktier stiger – efter positiva uppgifter från initiala studier. 

Enligt Moderna har företagets vaccinkandidat mot pandemin covid-19 producerat antikroppar hos samtliga 45 deltagande patienter i tidiga försök. Modernas, där Astra Zeneca är delägare, aktie lyfte 16,8 procent i förhandeln. 

Positiva nyheter kan även komma på torsdag denna vecka från Astra Zenecas och University of Oxfords pågående utveckling av ett vaccin mot coronaviruset.

Det skriver Dow Jones med hänvisning till brittiska tv- och mediekoncernen ITV.

”Jag hör att det kommer positiva nyheter snart (kanske i morgon) om de initiala studierna av Oxford covid-19-vaccinet som stöds av Astra Zeneca och av många miljoner pund i statlig finansiering /…/ Tydligen genererar vaccinet den slags antikropps- och T-cellsrespons som forskarna hoppats att se”, skriver Robert Peston.

Han hänvisar till en källa som säger att man bör komma ihåg att det finns två dimensioner till immunrespons - antikroppar och T-celler - och att många mest fokuserat på antikroppar.

”Som jag förstår är det inte alla av de många vaccin som är under utveckling som ökar både antikroppar och T-celler. Men Oxfordvaccinet ser ut som det har denna tvillingeffekt”, uppges Robert Peston, redaktör på ITV skriva.

De första data från studier med Oxfordvaccinet kommer att publiceras i den vetenskapliga tidskriften The Lancet.

Astra Zeneca noterades 3,5 procent upp vid 12.50-tiden på onsdagen.