Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Aktien rusar efter avtalet med Schwarzenegger

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Arnold Schwarzenegger är överens med multimediabolaget Genius Brands.Foto: BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Arnold Schwarzenegger får aktien Genius Brands aktie att rusa. 

Filmstjärnan har tackat ja till huvudrollen i en barnserie som multimediabolaget producerar – och går in som delägare i företaget. 

Multimediabolaget Genius Brands aktie rusade i den amerikanska förhandeln på måndagen. Anledningen: Den före detta kroppsbyggaren, filmstjärnan och Kalifornienguvernören Arnold Schwarzenegger kommer tilldelas warranter i bolaget som en del av ersättningen för en huvudroll i en av bolaget producerad barnserie.

Genius Brands produktion, baserad på serieskaparen Stan Lees superhjältar under namnet ”Stan Lees Superhero Kindergarten”, har sedan tidigare kopplingar till Arnold Schwarzenegger.

Ska spela i en barnserie

Serien produceras i samarbete mellan Alibaba, Stan Lees produktionsbolag POW Entertainment och Arnold Schwarzeneggers Oak Productions. Arnold Schwarzenegger kommer spela in rösten åt den huvudrollsinnehavande figuren i serien.

Projektet var ett av Stan Lees sista innan hans bortgång i slutet av 2018, och kommer ha premiär 2021 på Amazons streamingtjänst Amazon Prime. Seriens innehåll ska utgöras av superhjälteäventyr och bära med sig budskap om vikten av hälsa, träning, näring, anti-mobbning och mångfald, enligt en projektbeskrivning.

Gick med över 10 procent

De instrument Arnold Schwarzenegger nu tilldelas, warranter, är ett hävstångsinstrument där innehavaren har rätten att köpa aktier till ett på förhand bestämt attraktivt pris och på en på förhand bestämd lösendag.

Genius Brands aktie handlades upp med drygt 10 procent i måndagens amerikanska förhandel. Aktien är upp med mer än 1.300 procent sedan årets inledning.

Greta Thunberg om Arnold "The Guvernator" Schwarzeneggers laddade erbjudande – får låna hans elbil.