Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

ABB:s vd Ulrich Spiesshofer avgår – ordförande tar över

Ulrich Spiesshofer avgår som vd för ABB. Foto: ENNIO LEANZA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Styrelseordföranden Peter Voser tar över vd-posten under en interimsperiod. Foto: TRONS / SCANPIX SVERIGE AB

ABB:s vd Ulrich Spiesshofer avgår, framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

Detta är enligt bolaget ett gemensamt beslut med styrelsen. 

Styrelseordförande Peter Voser tar över posten.

Ulrich Spiesshofer, 55, har suttit på posten som ABB:s vd sedan 2013. Att han nu avgår uppges vara ett enhetligt beslut som styrelsen varit överens om, meddelar ABB i ett pressmeddelande.

Under tiden fram tills att en ny vd anställs kommer styrelseordföranden Peter Voser att ta över posten.

– Vi kommer fortsatt att lägga fokus på att implementera ABB:s strategi och att leverera värde till våra andelsägare. För att nå våra finansiella mål kommer vi att fortsätta med avyttringen av Power Grids som planerat, förenkla gruppens organisationsstruktur och leverera kostnadsminskningar. Slutligen kommer våra fyra nya ledande affärsområden att bli fullt dedikerade till att möta våra kunders behov av digitalisering, elektrifiering, automatisering och robotisering, uppger Peter Voser i pressmeddelandet.

Oklar framtid för Ulrich Spiesshofer

Peter Voser har varit styrelseordförande i ABB sedan 2015. Dessförinnan var han vd för energiföretaget Shell mellan 2009-2013.

Avgående vd:n, Ulrich Spiesshofer, uppger att han än inte vet vad han ska göra framöver. I pressmeddelandet tackar han för tiden på ABB.

– Jag kommer nu att ta en paus innan jag bestämmer mig för vad som blir nästa kapitel i mitt professionella liv. Från djupet av mitt hjärta önskar jag ABB:s globala team det bästa framöver, säger Ulrich Spiesshofer i pressmeddelandet.

Spiesshofer har jobbat på ABB i fjorton år och har haft olika exekutiva roller inom koncernen sedan 2005.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!