Affärsområdeschefen och vd:n Casten Almqvist väntas på torsdagen gå ut med att TV4 och Nyhetsbolaget slås samman, skriver Resumé. Foto: Olle Sporrong

Affärsområdeschefen och vd:n Casten Almqvist väntas på torsdagen gå ut med att TV4 och Nyhetsbolaget slås samman, skriver Resumé.

 Foto: Olle Sporrong

90 personer kan få sparken från TV4

Publicerad

Minst 90 personer förlorar sina jobb när TV4 slås samman med Nyhetsbolaget, enligt branschtidningen Resumé.

Det för att spara närmare 400 miljoner kronor på två år.

"Gör vi förändringar som påverkar våra medarbetare är det självklart något som vi informerar dem om först av alla", skriver TV4-gruppens pressansvarige Magnus Törnblom i ett mejl.

Bonnier Broadcasting ska spara närmare 400 miljoner kronor på bara två år. Vid 2016 års bokslut redovisade koncernen att de drar in allt mindre pengar. Omsättningen föll, skriver branschtidningen Resumé, med 350 miljoner kronor och landade 7,4 miljarder kronor.

Vidare skriver Resumé att satsningen på TV4 Play ger många tittare men avsevärt mindre pengar än reguljär tv. Därför väntas affärsområdeschefen och vd:n Casten Almqvist gå ut med att TV4 och Nyhetsbolaget slås samman, enligt Resumé. Beskedet väntas komma på torsdagseftermiddagen.

90 kan förlora jobbet

Ett tvåårigt arbete med rationalisering ska då inledas, med målet att spara mellan 350 miljoner och 400 miljoner kronor. Tidningen skriver att 90 personer väntas förlora jobbet i ett första skede.

"Vi har en tydlig princip. Gör vi förändringar som påverkar våra medarbetare är det självklart något som vi informerar dem om först av alla. Vi har personalmöte under torsdagen. Innan dess har vi som du förstår inga kommentarer", skriver Magnus Törnblom, TV4-gruppens pressansvarige, i ett mejl.

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen