Gun vann 44 760 416 kronor, vilket är den största vinsten någonsin i Postkodlotteriet Foto: Studio Strandell/Svenska Postkodlotteriet

Gun vann 44 760 416 kronor, vilket är den största vinsten någonsin i Postkodlotteriet

 Foto: Studio Strandell/Svenska Postkodlotteriet

70-åriga Gun vann
45 miljoner kronor

Publicerad

Lyckligaste 70-åringen i Sverige heter Gun Forsman och bor i Sjögestad i Östergötland.

På söndagen vann hon 44 760 416 kronor på Postkodlotteriet, den största vinsten i lotteriets historia.

– Hon är chockad, hälsar hennes son, Johan Forsman.

När Expressen ringer för att gratulera Gun Forsman till jättevinsten får vi nöja oss med att prata med sonen Johan i stället.

– Mamma har gått och lagt sig, säger han.

Familjen håller fortfarande på att samla sig efter kvällens chockbesked att jättevinsten tillfallit Gun Forsman. Än har nyheten knappt sjunkit in och under samtalet kan man höra Gun Forsmans barnbarn jubla i bakgrunden.

Johan Forsman berättar att hans mamma tidigare spelat en del på Postkodlotteriet men inte lika mycket den senaste tiden.

Men i och med att söndagens dragning var en så kallad Grannyra, en specialdragning som äger rum tre gånger per år och då alla lottköpare i ett postnummerområde någonstans i Sverige får dela på en större vinstpott, beslutade hon sig för att vara med igen.

"Ska renovera"

Av de runt 172 miljoner som fördelades i postnummer 590 48 Vikingstad hamnade allstå närmare 45 miljoner hos Gun Forsman.

Det blir ett rejält tillskott i hushållskassan för Gun Forsman, som i yrkeslivet arbetat inom hemtjänsten.

Sonen Johan berättar vad hon ska använda pengarna till.

– Hon ska renovera sitt hus. Det är ganska förfallet, säger han och tillägger:

– Men jag sa att hon lika gärna kan skövla ned det och bygga ett nytt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen