Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

62-årig sjuksköterska med sju barn vinnare

En av vinstlotterna såldes på 7-eleven i Chino, Kalifornien
Foto: Eugene Garcia / Epa / Tt
En av vinnarna i Powerball.
Foto: Dale G. Young

En 62-årig sjuksköterska med sju barn är en av vinnarna i den enorma Powerball-jackpotten.

Hennes chef köpte vinstlotten som nu kommer förändra hennes liv.

Tillsammans med två andra får hon dela på 1,5 miljarder dollar.

Sjuksköterskan från Kalifornien i USA är en av tre personer som uppges ha vunnit den stora Powerball-vinsten på närmare 12 miljarder kronor. 62-åringen ska ha fått lotten av sin chef som köpte totalt 18 000 lotter till anställda och patienter, enligt New York Post.

När vinstraden drogs så visste hon först inte om att hon hade vunnit. Det var först när 62-åringens barn ringde och bad henne kolla sin lott som hon gjorde den osannolika upptäckten.


LÄS OCKSÅ: Den här raden kan ge dig 12 miljarder kronor


Först vägrade hon att tro att hon hade vunnit och lät två kolleger gå igenom lotten. Först då slog det henne vad som hade inträffat.

– Då flippade hon ur, säger Daniel Levy, chef till vinnaren, enligt New York Post.

Han säger också att vinsten inte kunde ha fallit till en bättre person. Nu ser det ut som att hennes andel av vinsten blir ungefär fyra miljarder kronor.


LÄS OCKSÅ: Svenskar kan tävla om supervinsten

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!