"Trenden att fler äldre får nytt jobb visar att arbetsgivarna värdesätter erfarenhet och kompetens". Foto: COLOURBOX."Trenden att fler äldre får nytt jobb visar att arbetsgivarna värdesätter erfarenhet och kompetens". Foto: COLOURBOX.
"Trenden att fler äldre får nytt jobb visar att arbetsgivarna värdesätter erfarenhet och kompetens". Foto: COLOURBOX.
Kvinnor var allra bäst på att använda internet och sociala medier för att skaffa nytt jobb. Foto: COLOURBOX.Kvinnor var allra bäst på att använda internet och sociala medier för att skaffa nytt jobb. Foto: COLOURBOX.
Kvinnor var allra bäst på att använda internet och sociala medier för att skaffa nytt jobb.  Foto: COLOURBOX.

50-plussarna är heta på arbetsmarknaden

Publicerad

Allt fler över 50 fick jobb 2015. Och kvinnor var allra bäst på att använda internet och sociala medier för att skaffa nytt jobb.

Det visar färska siffror från Trygghetsrådet.

Trygghetsrådet, TRR, stöttar uppsagda tjänstemän, arbetsgivare och fackligt förtroendevalda inom den privata sektorn. Dessutom plockar de fram statistik kring arbetsmarknadsfrågor.

Den senaste statistiken som gäller år 2015 visar nu att färre tjänstemän behövde söka TRR:s stöd förra året jämfört med 2014. Minskningen är 3,7 procent.

"Arbetsgivarna värdesätter erfarenhet och kompetens"

Trenden att fler över 50 år fick ny anställning efter att blivit uppsagda håller i sig. Andelen 50-59 åringar som fick nytt jobb under 2015 var 10 procent fler än under 2014 och motsvarande siffra för de över 60 år är 11 procent fler.

– Trenden att fler äldre får nytt jobb visar att arbetsgivarna värdesätter erfarenhet och kompetens. TRR:s statistik visar också att aktiviteten i nätverk och i sociala medier lönar sig när det gäller att hitta nya jobb, säger Calle Leinar, vd på Trygghetsrådet.

Internet och sociala medier är en vanlig kanal för att ordna nytt jobb. 27 procent gjorde det år 2015 mot drygt 23 procent år 2014. Här är kvinnor dominerande med drygt 29 procent mot drygt 25 procent av männen.

Sedan 2009 har jobbsökande via nätet ökat med 80 procent, från 15 till 27 procent 2015.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen