Privatekonomisajten Zmarta har tagit fram fem tips för att spara till en solsemester i vinter. Foto: SHUTTERSTOCKPrivatekonomisajten Zmarta har tagit fram fem tips för att spara till en solsemester i vinter. Foto: SHUTTERSTOCK
Privatekonomisajten Zmarta har tagit fram fem tips för att spara till en solsemester i vinter.  Foto: SHUTTERSTOCK
Uteluncherna är en stor bov i hushållsekonomin. Genom att ta med sig lunchlåda till jobbet finns många tusenlappar att spara. Foto: JACOBSSON LEIF / EXPUteluncherna är en stor bov i hushållsekonomin. Genom att ta med sig lunchlåda till jobbet finns många tusenlappar att spara. Foto: JACOBSSON LEIF / EXP
Uteluncherna är en stor bov i hushållsekonomin. Genom att ta med sig lunchlåda till jobbet finns många tusenlappar att spara.  Foto: JACOBSSON LEIF / EXP
Genom att ta med sig kaffetermos iställer för att köpa take away-kaffe finns mycket pengar att hämta in. Foto: FOTOLIA / DIMAKP - STOCK.ADOBE.COM 105907729Genom att ta med sig kaffetermos iställer för att köpa take away-kaffe finns mycket pengar att hämta in. Foto: FOTOLIA / DIMAKP - STOCK.ADOBE.COM 105907729
Genom att ta med sig kaffetermos iställer för att köpa take away-kaffe finns mycket pengar att hämta in.  Foto: FOTOLIA / DIMAKP - STOCK.ADOBE.COM 105907729

5 TIPS: Så sparar du 12 000 till vinterresan

Publicerad

Har sommaren och semestern tömt kassan så kan det vara läge att börja spara för solsemestern i vinter. 

Privatekonomisajten Zmarta har tagit fram fem tips som gör det enklare att strama åt utgifterna. 

Att ta med sig lunchlåda till jobbet är en god början. 

För många svenska hushåll kan sommaren ha inneburit en ekonomisk prövning med dyra utlandssemestrar och en uppskruvad konsumtion.  

Men om ekonomin är skral kan det räcka med några mindre grepp för styra skutan på rätt köl, enligt den privatekonomiska sajten Zmarta som tagit fram fem vardagstips för att spara 12 156 kronor fram till nyår. 

En summa som räcker till en solsemester i vinterrusket.  

"Hålla in på småutgifterna"

– Att spara ihop till en resa kan verka som ett tröttsamt och tidskrävande projekt, särskilt när sparbössan är tom efter sommaren. Därför har vi sammanställt fem tips som gör det enklare att integrera sparandet i vardagen och hålla in på småutgifterna”, säger Mattias Hallgrim, marknadsdirektör på Zmarta. 

Det tips som har störst del i sparpaketet är att skippa dyra uteluncher. 

På fyra månader räknar Zmarta med att en person kan spara in 4 800 kronor på att ta med sig lunchlåda i stället för att äta ute. 

Kaffet slukar pengar

Om du inte får gratis kaffe på jobbet eller helt enkelt föredrar take away-kaffe så finns det tusenlappar att spara. Genom att i stället ta med sig en termos med kaffe så beräknar Zmarta att man kan spara 2 936 kronor under samma period. 

Se samtliga tips i faktarutan. 

Kanske har du valt en billigare semesterdestination och har fortfarande en välfylld kassa. Dina Pengar skrev i slutet av juni om resmålen där du får mest för pengarna: där Nepal stack ut som det billigaste landet i Forex Banks semesterindex. 

Enligt samma index var Bermuda det dyraste resmålet.  

5 tips – så sparar du till vinterresan

Här är Zmartas fem spartips fram till nyårsafton. 

Matlåda i stället för utelunch: 4 800 kronor

Kaffetermos i stället för take away-kaffe: 2 936 kronor

Välja kollektivtrafik i stället för bil: 2 296 kronor

Träna utomhus i stället för på gym: 1 196 kronor

Äta gröt i stället för ostmackor till frukost: 928 kronor

Totalt: 12 156 kronor

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen