5 sätt att sänka lånekostnaderna

Publicerad
Uppdaterad

1.

Jämför låneränta och betalningsvillkor hos många banker och kreditinstitut. Det finns flera sajter på internet med bra marknadsöverblick. Jämför den effektiva låneräntan, då är alla avgifter och kostnader medräknade.

2.

Begär månatlig avbetalning via autogiro. Då slipper du betala aviseringsavgift.

3.

Äger du en bostad som ökat i värde kan det finnas utrymme för att belåna bostaden lite till. Då kan du få låna till lägre hypoteksränta och slipper dyrare vanliga lån.

4.

Begär rak amortering av lånet. Då är månadskostnaden lite högre i början på avbetalningsperioden, men sjunker stadigt. Se upp för annuitetslån med lika stor månadskostnad varje månad. De kan bli dyrare, beroende på ränteutvecklingen.

5.

Har du flera smålån och kortkrediter som du aldrig blir av med? Ta ett större lån och lös in de små. Då kan din totala räntekostnad bli lägre.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen