PERSONALEN REDO: Lördagen den 9 septemver invigdes H&M:s första butik i Vietnam. Foto: H&M/PressbildPERSONALEN REDO: Lördagen den 9 septemver invigdes H&M:s första butik i Vietnam. Foto: H&M/Pressbild
PERSONALEN REDO: Lördagen den 9 septemver invigdes H&M:s första butik i Vietnam.  Foto: H&M/Pressbild
LÅNGA KÖER: Intresset var enormt när H&M öppnade i huvudstadens lyxigaste shoppingcenter.LÅNGA KÖER: Intresset var enormt när H&M öppnade i huvudstadens lyxigaste shoppingcenter.
LÅNGA KÖER: Intresset var enormt när H&M öppnade i huvudstadens lyxigaste shoppingcenter.

4 000 i kö när H&M öppnade i Vietnam

Publicerad

H&M:s första butik i Vietnam var efterlängtad.

När den öppnade i Ho Ci Minh i helgen stod 4 000 personer i kö – varav flera började rada upp sig redan kvällen innan.

– Vi har väntat på den här dagen länge, säger H&M:s landschef Fredrik Famm i ett uttalande.

I lördags slog H&M slog upp dörrarna till sin nya butik i Ho Chi Minh city (Saigon) – klädjättens första i Vietnam.

Det svenska företaget berättar om invigningen på sin hemsida. Där beskriver man hur över 4 000 personer stod i kö inför öppningen – varav några förväntansfulla kunder hade varit på plats sedan klockan 22 kvällen innan.

H&M i Vietnam: "Väntat länge"

H&M slog på stort under invigningen. En dj välkomnade kunderna och räknade tillsammans med butikspersonal ner till öppningen, man klippte det röda bandet, delade ut presenter och lottade ut presentkort.

– Vi har väntat på den här dagen länge och mottagandet från de över 4 000 kunderna i kön är fantastiskt. Jag är mycket stolt att välkomna våra kunder till vår första butik i Vietnam, säger landschefen Fredrik Famm i ett uttalande.

 

LÄS MER: Karl-Johan Persson om framtiden för H&M 

 

Butiken ligger i shoppingcentret Vincom center shopping mall, är 2 000 kvadratmeter stor och säljer dam-, herr-, och barnkläder, accessoarer, underkläder och skor.

H&M har funnits i Sydostasien sedan 2010, då man öppnade en butik i Singapore. Den svenska klädjätten har i dag butiker i bland annat Filippinerna, Hongkong och Malaysia.

H&M:s aktie över 200 kronor

Samtidigt som H&M gläds över den nyöppnade butiken i Ho Chi Minh city har aktien kämpat sig en bit över den psykologiska smärtgränsen på 200 kronor på Stockholmsbörsen.

 

LÄS MER: H&M-aktiens psykologiska fall – under 200 kronor 

 

Efter att i flera dagar ha legat kring 200-kronorsstrecket har aktien på måndagsförmiddagen tagit sig upp i närmare 208 kronor – en ökning med knappt tre procent sedan handeln inleddes.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen