Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

300 sparkas från Silja line

Silja Line säger upp cirka 300 svenska medarbetare.Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Cirka 300 svenskar får gå från Tallink Silja Line.  

– Det stämmer tyvärr. Det beror på coronapandemin, säger Erika Janson, kommunikationschef på Silja Line.

Tallink Silja Linje säger upp närmare 300 svenska anställda. Det rör sig främst om personal som arbetar till sjöss, ombord på fartygen Galaxy och Symphony, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om. 

– Det är ett otroligt tungt besked att ge och folk är ledsna, vi vill ju inget hellre än att se full besättning på fulla fartyg och att saker kan gå tillbaka till det normala, men så ser det inte ut, säger Erika Janson, kommunikationschef på Silja Line och fortsätter: 

– Vår starka förhoppning är att kunna återgå till normal trafik så snart som möjligt. De anställda som fått besked om uppsägning i dag omfattas av återanställningsrätten. 

Kryssningsföretaget har lagt om rutter och lanserat en rutt Stockholm-Visby, men det ekonomiska avbräcket som följt av de finska restriktionerna har blivit för tungt för företaget.

De resenärer som bokat med berörda fartyg är sedan tidigare meddelade. Silja Line har 

Beskedet kommer samma dag som Birka cruises meddelar att man lägger ned verksamheten. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!