Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bredbandshaveri: 20 000 drabbade av problemen

Omkring 20 000 av Bredbandsbolaget kunder i hela Mellansverige kan just nu inte koppla upp sig på internet. Det beror på ett tekniskt fel på fibernätet som Bredbandsbolaget hyr in sig på. 

Fler kunder till andra operatörer kan vara drabbade. Problemen har pågått sedan i natt och fortsatt hela förmiddagen.

– Hur många kunder som påverkas hos andra operatörer kan jag inte svara på men för vår del är det runt 20 000 kunder. Problemet är inte knutet till Bredbandsbolaget specifikt men vi felsöker för fullt och jobbar hårt med detta, säger Niclas Bergervik på Bredbandsbolagets presstjänst till nyhetsbyrån TT.

Störningarna beror på ett driftfel i en central router hos nätägaren Zitius. Många kunder i södra Sverige, Mellansverige och Stockholmsområdet är drabbade.

– Tekniker jobbar febrilt just nu, självklart är detta prioriterat för oss. Prognosen som jag hörde nyss var att det ska vara åtgärdat vid 12-13-tiden, säger Anna Lyckner, presskontakt på Zitius.

Samtidigt jobbar Zitius löpande med att flytta över trafik till andra fungerande förbindelser.

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!