Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Premiär för Dina Pengar – som tv

I kväll 19.00. Programledaren Frida Bratt intervjuar Fredrik Reinfeldt om pensionsåldern i Expressen TV:s nya privatekonomimagasin Dina Pengar.
Programledaren Frida Bratt med gästen Fredrik Reinfeldt. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

I kväll klockan 19.00 är det stor premiär för Expressens nya satsning: privatekonomimagasinet Dina Pengar.

Vi rivstartar med den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt som en av gästerna. 

Programledare är Dina Pengars krönikör och reporter Frida Bratt.

Dina Pengar och journalistik kring ekonomi har varit ett viktigt inslag i Expressens spalter, bilagor och sajter sedan 1981, då Anders Andersson var redaktör och faktiskt bidrog till att lansera begreppet ”privatekonomi”.

I våras relanserades Dina Pengar med fasta sidor i nyhetstidningen, mobilpushar med ekonominyheter, nyhetsbrev och en uppfräschning av sajten både till utformning och innehåll.

Nu tar vi nästa steg – varje torsdag klockan 19.00 sänds Expressen TV:s privatekonomimagasin Dina Pengar via sajten och övriga kanaler.

Programledare för tv-satsningen blir Dina Pengars krönikör och reporter Frida Bratt.

Vad kan vi förvänta oss av programmet, Frida?

– Det händer mycket i omvärlden nu; lägre tillväxt i den globala ekonomin, handelskrig och räntehöjningar. Det här vill vi försöka göra begripligt, och ta reda på vad det egentligen innebär för våra plånböcker. Vi vill göra det på ett seriöst men samtidigt aptitligt sätt, med intressanta gäster och ämnen som ligger nära våra tittares privatekonomi, säger Frida Bratt.

Frida Bratt blir programledare för Dina Pengars tv-magasin. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Fokus på programmet kommer att ligga på sparande, pension och bolån – de områden där vi konsumenter har mest att vinna på att göra medvetna val.

– Där vill vi med tv-magasinet Dina Pengar framför allt inspirera tittarna till att ta makten över sin ekonomi, men också bjuda på konkreta tips. Ambitionen är att den som tittar på ett avsnitt av tv-magasinet Dina Pengar får verktygen hen behöver för den egna ekonomin, säger Frida Bratt.

”Roligt att så många tunga profiler och experter redan visat intresse”

Dina Pengars inriktning mot plånboksfrågor i kombination med tunga avslöjanden kring pensionsbolag som Allra och Falcon samt kontinuerlig bevakning om och kring svenska storbolag som Ikea, Spotify, H&M och Volvo har gjort avtryck.

– Vi har en väldigt stark trafikutveckling på Dina Pengar och når varje vecka åtskilliga miljoner läsare på sajten och i tidningen. Att kunna erbjuda vårt material i ytterligare en kanal är väldigt spännande och det är extra roligt att så många tunga profiler och experter redan visat intresse för att vara med, säger Kai-Anders Nilsson, redaktör för Dina Pengar.

Bella Levy, chef för Expressen TV:

– Privatekonomi engagerar och intresserar så många och därför blir Dina Pengar-magasinet  ett mycket bra komplement till Expressen TV-utbudet. Vi vet att våra tittare uppskattar den här typen av format och program i mixen av nyheter, politik, nöje och sport.

Programpunkter i premiäravsnittet

Veckan som gått. Vi tittar på de viktigaste nyheterna för din privatekonomi.

Fredrik Reinfeldt gästar programmet och berättar om varför vi måste jobba allt längre

Familjeekonomen Sharon Lavie, Ikano Bank, ger tipsen som maxar din pension

Frida Bratt tipsar om viktiga val du måste göra i tjänstepensionen

Nicklas Storåkers, vd för Pricerunner, berättar om bluffreor och knepen du behöver inför Black Friday

 

Privatekonomimagasinet Dina Pengar

Expressens TV:s nya privatekonomimagasin Dina Pengar är programmet där vi har fokus på din plånbok. Vi analyserar och diskuterar hur din ekonomi påverkas av händelser i vår omvärld med hjälp av intressanta gäster, och du får i varje program konkreta tips och råd i viktiga frågor som sparande, pension och bolån. 

 

Programledare: Frida Bratt, ekonomikrönikör på Dina Pengar. 

 

Tid: Nytt avsnitt varje torsdag klockan 19.00 i Expressen TV.

 

Premiär: Torsdagen den 22 november klockan 19.00. I första programmet gästar Fredrik Reinfeldt, familjeekonomen Sharon Lavie och Pricerunners vd Nicklas Storåkers. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!