Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

1 600 anställda sparkas från Arbetsförmedlingen

Foto: TT NYHETSBYRÅN

4 500 anställda varslades från Arbetsförmedlingen i januari. 

Nu är det klart att det blir 1 600 personer som får gå. Ungefär 1 000 personer ska ha sagt upp sig efter att ha fått nya jobb. 

I januari varslades 4 500 anställda från Arbetsförmedlingen. 

Eftersom många medarbetare valde att säga upp sig själva efter att ha fått nya jobb blev slutsiffran mindre. Enligt myndigheten har 1 000 anställda sagt upp sig efter att ha fått nya jobb. 

Nu står det klart att det blir 1 600 stycken som har eller kommer att få besked om uppsägning, vilket Ekot var först att rapportera om.

I ett internt meddelande skriver myndigheten att det har varit en dryg månad av förhandlingar, men att de nu genomfört den stora delen av uppsägningsförhandlingarna. 

Vid årets slut räknar Arbetsförmedlingen med att antalet medarbetare kommer att vara cirka 4 000 färre.

– Vi har en väldigt hög personalomsättning, vilket inte är ovanligt i en sån här situation, säger förhandlingschef Thomas Wolf i dokumentet.

Myndigheten varnar för att personalrörligheten kan göra att det kommer att saknas rätt kompetens på vissa orter i landet. 

– Man ska vara klar över att den här typen av process inte ordnar så att vi får ordning och reda i verksamheten. Vi kommer att ha medarbetare som är på fel plats, vilket innebär att vi kommer att behöva jobba en del med omplaceringar, säger Thomas Wolf.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!