Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

1000 tjänster på Scania i Södertälje hotas

Di TV följer den ekonomiska utvecklingen i coronakrisen.
Lastbilsjätten Scania planerar nu omfattande nedskärningar.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
1000 tjänster kan vara hotade.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lastbilsjätten Scania planerar nu omfattande nedskärningar, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

1000 tjänster kan vara hotade. 

– Vi uppskattar att vi har en övertalighet på 5 000 personer i den globala organisationen. Detta inkluderar en översyn av upp till 1 000 tjänstemannapositioner vid huvudkontoret i Södertälje, säger Scanias VD och koncernchef Henrik Henriksson i pressmeddelandet. 

Coronakrisen har lett till ett kraftigt intäktstapp för företaget och under måndagen skriver Scania i ett pressmeddelande att man ”planerar att minska den globala personalstyrkan”. 

– Vi bedömer att det kommer att dröja lång tid innan marknadsefterfrågan är tillbaka på samma nivåer som före coronakrisens utbrott och måste anpassa hela organisationen till den nya situationen redan under detta år. Det handlar om företagsövergripande åtgärder och varsel är inte uteslutet, säger Henrik Henriksson i ett pressmeddelande. 

Man bedömer nu att företaget har en ”övertalighet på 5 000 personer i den globala organisationen”.

Alexander Klaar stämmer av börsen.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!