Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Postnord kastade Theréses paket över höga staketet

Katastrofal "utdelning". Postnord slängde Therése Mellons paket över ett högt staket till en stenlagd uteplats. Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

När Therése Mellon, 40, slog sig ned i tv-soffan såg hon någonting utanför balkongdörren.

Det visade sig vara ett postpaket, som hade slängts över ett två meter högt staket in på hennes stenbelagda uteplats.

– Katastrofalt, säger Therése om Postnords ”utdelning”.

Therése Mellon i Saltsjö-Boo, öster om Stockholm, är en av många som vädrar sitt missnöje mot Postnords sätt att sköta utdelningen av brev och paket. Hon kom hem från jobbet i tisdags, lagade mat och satte sig i soffan och slog i gång tv:n.

– Jag såg i ögonvrån att det låg någonting utanför balkongdörren. Många tankar hinner gå genom huvudet, berättar hon.

Stenlagd uteplats

Therése Mellon bor på bottenvåningen, och har en stenlagd uteplats med ett staket som är cirka 220 centimeter högt runtom. Från staketet till balkongdörren, där paketet låg, är det cirka tre meter.

– Jag undrar hur den personen som slängde över paketet tänkte. Jag undrar också över en del saker som den här personen inte tänkte på, säger hon.

https://www.facebook.com/therese.odmarmellon/posts/10155768663433735

När Therése Mellon förstod att det var ett paket med varor som hon hade beställt från ett modeföretag tog hon direkt några bilder.

– Jag tycker att Postnord ska få veta hur post behandlas och att någon kan komma på tanken att slänga paket så där. Det var tur att det landade på trappan och inte bredvid. Då hade jag kanske missat det. Det är inte direkt årstid att sitta på uteplatsen nu, säger hon.

Kunde ha missat

I ett inlägg på Postnords Facebooksida radar hon upp några saker som borde ha tagits med i beräkningen innan paketet hivades över staketet.

Innehållet kunde ha gått sönder.

Hon kunde ha missat att det låg ett paket utanför balkongdörren.

Hon kunde ha varit på semester några veckor.

Väder och vind kunde ha förstört innehållet.

– Jag har fått feedback från Postnord. De säger att de ska ta det vidare och återkoppla till mig senare. De är säkert jättepressade just nu, och personalen känner press uppifrån. Men jag tycker det är viktigt att det här kommer fram till Postnord, så att de kan ordna upp saker och ting, säger Therése Mellon.

Postnord beklagar

Fredrik Nilsson, regionchef, Postnord, beklagar det inträffade.

– Det är väldigt tråkigt. I det här fallet var det en medarbetare som tog ett eget initiativ när brevlådan blev full av en annan försändelse. Men det är naturligtvis oacceptabelt, och vi kommer att prata med medarbetaren, säger Fredrik Nilsson.

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!