Manspanelen svarar på dina frågor: Från vänster Robert Aschberg, 57, vd för produktionsbolaget Strix, tv-profil, Marcus Birro, 37, författare, Pigge Werkelin, 49, företagsledare och Leif GW Persson, 64, professor, deckarförfattare. Foto: Magnus Jönsson
Manspanelen svarar på dina frågor: Från vänster Robert Aschberg, 57, vd för produktionsbolaget Strix, tv-profil, Marcus Birro, 37, författare, Pigge Werkelin, 49, företagsledare och Leif GW Persson, 64, professor, deckarförfattare.  Foto: Magnus Jönsson

Varför svarar han inte?

Publicerad
Uppdaterad
Skriv och fråga manspanelen om allt som rör relationer. Inget problem är för litet. Mejla till manspanelen@expressen.se. Formulera din fråga och avsluta med en valfri signatur och din ålder.
Jag är 43-årig tjej som träffade HONOM på nätet för cirka sex månader sen. Vi bor tio mil ifrån varandra och har inte träffats så ofta vi vill på grund av bland annat massa jobb.
När vi träffas är det mycket sex, lite prat, vilket är helt ok. Men när det kommer lite för nära att träffa barnen och så då drar han öronen åt sig (jag upplever det så i alla fall).
Han skulle kommit till mig en helg, allting var planerat och så kommer han inte som lovat. Han ringer inte förrän på måndagen och jag var arg såklart, men han var ganska nonchalant. Så händer det en gång till. Vi skulle träffas hos honom, men han svarade inte ens i telefonen när vi skulle bestämma tid. Jag blev så besviken och ledsen igen, grät floder. Vi hade nämligen inte setts på nästan fem veckor för han hade varit på semester och jag hade gått och längtat och längtat.
Varför i helskotta beter man sig så?
Jag tror att vi skulle kunna ha det så bra, älskar honom ändå, tror jag.
Kerstin

Manspanelen svarar:

Pigge: Han använder dig
Killen verkar på din beskrivning använda dig för att ha sex. Är det vad du vill ha ut av detta så är det bara att acceptera. Vill du ha mer så måste du ta ett ordentlig snack och ställa krav. Först då får du reda på om han är intresserad av något mer. Han måste få reda på vad du vill och svarar han inte upp till det så är det nog bara sex han är ute efter. Man kan ju älska att ha sex utan andra krav, bara båda har den inställningen.

Leif GW: Han har säkert andra
Verkar som du är betydligt mer intresserad än han. Förmodligen av det enkla skälet att han har flera tjejer än du. Så antingen ska du nog trappa ner dina förväntningar - och ta det för vad det är - eller också avsluta det hela.

Robert: Ignorera honom
Att han inte ens ringer och avbokar en träff visar att han inte besitter normal hyfs och saknar allt vad artighet heter. Ignorera honom helt ett tag och se vart det leder. Om han kommer krypande, ge honom en sista chans. Annars, glöm honom och hitta en annan.

Marcus Birro: Red ut dina känslor
Det låter i mina öron som om du hittat en klassisk manchild, ett barn som gömmer sig i en mans kropp. Att fly blir ett sätt att handskas med sin förvirring. Han tror säkert att problemen försvinner om han inte låtsas om dem.
Kul för er att det fungerar sexuellt, men är ni på samma våglängd? Är du verkligen HENNE för honom, som han är för dig? Kanske bör ni försöka snacka om det. Fråga honom. Red ut dina känslor tillsammans med honom.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag