Har du och din kompis mer kroppskontakt än vanligt? Då kan det vara kärlek på gång. Foto: THINKSTOCK
Har du och din kompis mer kroppskontakt än vanligt? Då kan det vara kärlek på gång. Foto: THINKSTOCK

Tecken på att ni är mer än vänner

Publicerad
Uppdaterad
Kärlek börjar med bråk och slutar med barnbidrag, sa många som barn.
I vuxen ålder är det vanligare att det börjar med vänskap.
Här listar sajten yourtango.com fyra tecken på att er vänskap förvandlats till kärlek.
Era vänner har börjat kommentera er relation
Har era gemensamma vänner börjatpåpeka hur söta ni är tillsammans och att ni skulle passa perfekt ihop? Det kan vara ett tecken på att ni blivit mer än bara vänner. Ofta kan vänner se att ni är förtjusta i varandra innan ni själva inser det.

Dagliga samtal
Helt plötsligt har ni börjat ringa varandra varje dag för att prata om hur dagen varit – inte allt för sällan precis innan ni ska gå och lägga er. Har du till och med börjat längta efter ert dagliga samtal? Då kan det tyda på att ni börjat falla för varandra.

Ni ger varandra smeknamn
När ni pratar, sms:ar eller mejlar varandra tilltalar ni varandra med lite gulligare smeknamn än normalt. Raring, sötnos, babe har helt plötsligt vanligare än ”Hej kompis”.

Mer kroppskontakt

När man tycker om någon söker man ofta kroppskontakt med denne. Har ni börjat hålla varandra i handen, sitta i knäet på varandra eller kramas allt oftare dröjer det nog inte länge förrän den första kyssen kommer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag