Ska jag leta efter någon annan?

Publicerad
Uppdaterad
Skriv och fråga manspanelen om allt som rör relationer. Inget problem är för litet. Vår manspanel: Pigge Werkelin, Leif GW Persson, Robert Aschberg och Paolo Roberto, har massor med livserfarenhet som män. Mejla till: manspanelen@expressen.se Formulera din fråga och avsluta med en valfri signatur och din ålder.

Fråga:

Jag är skild sedan sex år. Är sedan fyra år tillsammans med en kille som jag känner mig osäker på om jag ska fortsätta träffa. Han har varit singel och bara bott ihop med några tjejer kortare tid. Han är inte intresserad av att flytta ihop. När jag tar upp det tycker han att vi har det bra. Men för mig känns det som han bara vill ha mig på avstånd. Jag bor i en stor villa med trädgård. Mina tre barn är vuxna så jag har det ekonomiskt bra på alla vis. Han hjälper mig inte med trädgården eller huset. Han säger att det är mitt. Han har ett stort intresse och det är gamla amerikanska bilar som tar all hans lediga tid.
En annan sak han gör är att han flörtar med andra trots att jag står bredvid honom. När jag tar upp det säger han att det inte alls stämmer men jag är inte blind.
En sista negativ sak är att han är alldeles för törstig. Han tycker att det är okej att vara bakis både lördag och ibland söndag.
Det som är positivt är att vi busar bra ihop och ibland är han generös. Jag vet mitt värde. Jag är snäll, trevlig och ser bra ut. Jag vill ha ett förhållande där jag känner mig älskad. Ska jag ut i vimlet och leta eller ta ett allvarligt snack med honom en sista gång? Jag vet att man inte gör om någon men nu börjar jag tröttna på att vårt förhållande inte utvecklas åt något håll?
    ”Tova, 51”

ROBERT SVARAR:

Skaffa dig en sundare karl
Det låter som om du fastnat för en gammaldags raggare. Han kommer att välja bilarna före dig om du ställer honom mot väggen. Därför måste du bestämma dig: Ta honom som han är med bilar och bakfylla, eller hitta en annan karl med sundare intressen.

PAOLO SVARAR:

Vad väntar du på?– hitta en ny
Du är snäll trevlig och ser bra ut, vad väntar du på? Skaffa en kille som du kan dela ditt liv med och som inte är bakis hela helgen!


PIGGE SVARAR:

Kräv att han närmar sig dig
Ställ krav! Förklara vad du vill och att du kräver att ni närmar er varandra så att ni får ett
gemensamt liv. Om han inte ställer upp på detta så dumpa honom. Det finns fler där ute
som kan göra livet spännande och kul.

LEIF GW SVARAR:

Han tycks vara ett stolpskott
”Snäll trevlig och ser bra ut” och tydligen ihop med ett riktigt stolpskott. Var finns logiken och svaret behöver du inte höra för det har jag sagt förut.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag