Det är mycket man ska tänka på när man dejtar någon för första gången. Att dricka för mycket eller välja svåräten mat är två exempel på vad man bör undvika. Foto: ALL OVER PRESS
Det är mycket man ska tänka på när man dejtar någon för första gången. Att dricka för mycket eller välja svåräten mat är två exempel på vad man bör undvika. Foto: ALL OVER PRESS

Så ökar du chanserna att få till en andra dejt

Publicerad
Uppdaterad
Vill du göra ett gott intryck på första dejten?
Då ska du undvika att dricka för mycket, klä dig allt för vågat och bara prata om dig själv.
Hur du uppträder på första dejten med ditt nya kärleksintresse har stor betydelse för om ni kommer att ses igen eller inte. Vill du öka dina chanser att få till en andra dejt finns det saker du både bör och inte bör göra.
För den skottska sajten Stv berättar dejtingexperten Sue Ostler, från Flirt Diva Academy, att det största misstaget tjejer kan göra är att klä sig alltför vågat.
– Det är skrämmande för män när kvinnor anstränger sig för mycket eller när de visar för mycket, säger Sue till Stv och tillägger att man i stället bör klä sig som man skulle ha gjort om man gått på en anställningsintervju – men något mer avslappnat.
– Jag tycker att det är trevligt om man på första dejten lämnar lite åt fantasin och bär något propert, säger hon.

Misstag att dricka för mycket

Vad gäller männen anser Sue att de borde bli bättre på att lära sig att känna igen signalerna som tyder på att kvinnorna gillar dem. Hon menar att kvinnor ofta ger tydliga tecken på att de är intresserade genom att exempelvis leka med sitt hår eller vinglas, men att männen inte förstår deras kroppsspråk.
Andra misstag som är lätta att göra på första dejten – men som man bör undvika – är att dricka för mycket, bara prata om sig själv och beställa in ”svåräten” mat som spagetti eller mat som lätt fastnar mellan tänderna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag