Så kan du fira alla hjärtans dag – 12 tips!

Foto: JUPITER/COLOURBOX

Vill du fira alla hjärtans dag på söndag men är osäker på hur? Lugn - vi har tipsen för såväl dejtinglösa singlar som för par och förstagångsdejtare.

Sajten Shine ger flera bra tips på hur alla hjärtans dag kan firas på andra sätt än med en traditionell restaurangmiddag. De ger förslag på så väl pardejter som singelaktiviteter. Låt dig inspireras av nedanstående idéer och råd och formge sedan årets stora kärleksdag så att den blir precis som du vill ha den.

Sex tips på dejter

Matlagningskurs

 Boka in dig och din dejt på en kvällskurs i matlagning, Ni gör något kul tillsammans samtidigt som ni får en god måltid. Dessutom kan ni använda era nya matlagningskunskaper för att svänga ihop en lika smarrig middag på hemmaplan även vid något annat tillfälle.


Privatkock

 En inhyrd privatkock är ett perfekt alternativ för den som vill äta hemma men som inte orkar laga maten själv. 


Vinprovning

 Ta med din dejt för att provsmaka ett par olika viner - både lärorikt och gott. Ett budgetalternativ är att själv plocka ihop ett par olika vinsorter och provsmaka lite hemma ihop med exempelvis en ostbricka.

 Livemusik

 Strunta i att äta middag tillsammans och gå i stället och se en spelning med någon artist eller grupp ni tycker om. 

 Hemmamiddag

 Bjud in era vänner på en god middag. Antingen lagar du och din dejt till all mat själva och spenderar ett par mysiga timmar på tu man hand under själva matlagningen – eller så har ni knytkalas där alla gäster tar med något att ställa på bordet.


Efterrättsfest

 Sväng förbi ett konditori och köp några goda bakelser du och din dejt kan festa på tillsammans på hemmaplan – som upplagt för en mysig och romantisk kväll.

Sex tips för singlar utan dejter

Singelfest

 Bjud in alla dina singelvänner till ett coctailparty. Drick goda drinkar, skratta med dina härliga kompisar och gå sedan till något bra uteställe. Chansen är stor att nattklubbarna är fulla med andra singlar utan dejter.


Egodag

 Gör bara saker du tycker om. Shoppa ett nytt plagg du suktat efter länge, köp hem all mat och andra läckerheter du älskar och se om favoritfilmen för femtioelfte gången. Det är din dag – du bestämmer.


Äventyra

 Dra med ett gäng vänner på ett roligt äventyr. Åk på en kryssning, utmana varandra i någon spännande aktivitet eller åk på en roadtrip till en annan stad som ni gärna vill utforska. 


Familjeträff

 Styr upp någon aktivitet tillsammans med en eller ett par av dina familjemedlemmar. En spadag med din mamma, en shoppingrunda med syrran eller en bowlingkvällen med brorsan och farsan. Bara du vet vad som passar bäst att göra med din familj.


Tänk framåt

 Ägna dagen åt att fundera på vad du vill med ditt liv. Sätt upp karriärsmål, lista utbildningar du vill gå och resor du vill göra. Kanske kan du även bjuda över någon du beundrar eller inspireras av på en fika för att diskutera hur du borde göra för att nå dit du vill komma.

 Strunta i alla hjärtans dag

 Låt dig inte påverkas av alla hjärtans dag över huvud taget. Gör det du alltid brukar göra; träna, hyr en film, baka eller sov. Allt funkar!