Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så här gör du INTE på din första dejt

Det är mycket att hålla reda på vid första dejten - men att vara sig själv brukar räcka ganska långt.
Foto: Colourbox.com

Allt verkade så perfekt men ändå vill hon inte träffa dig igen. Vad var det som gick fel på första dejten? 

Här är några tips på vad det kan ha varit och vad du inte bör göra om.

Att göra ett första bra intryck är nervöst och inte helt enkelt. Att bara vara sig själv brukar dock räcka ganska långt. Och har du de här tio tipsen på dejting no-nos i bakhuvudet så kommer det nog att gå galant när ni ses för första gången. Brittiska tidningen The Sun har sammanställt några bra nyckelpunkter att komma ihåg.


 1. Entré och sorti


 Att komma för sent är som bekant aldrig någon hit. Men om du dessutom lämnar dejten när han/hon är vid baren eller på toaletten så ligger du risigt till. Vänder du till och med i dörren innan ni hunnit bekanta er är chansen till en andra dejt minimal. Vilket kanske inte är helt otippat...


 2. Exet


 Prata aldrig om ett ex på första dejten. Skulle du göra det kan det tolkas som att du inte riktigt kommit över henne/honom och är en smula besatt av det förflutna. har du otur kan du nästan uppfattas som en stalker och då lär det inte bli någon fortsättning med dejtandet.


 3. Alkodrycken


 För en del har en liten tuting en lugnande effekt men när den lilla lugnar-hutten övergår till kraftig berusning är det ingen, inte ens du själv som tycker att du är vare sig lugn eller charmerande. Alltså - satsa på ingen eller måttlig alkoholkonsumtion under premiärdejten.

 4. Notan


 Det är dags att avrunda dejten och notan ska betalas. Erbjuda dig att betala för din del/dela på notan - det är år 2009!. Men vill din dejt prompt betala så är det väl okej. 

Håll dig till sanningen

 5. Lögner föder lögner


 Lögner har en tendens att visa sitt fula nylle förr eller senare - så ljuger du om ditt jobb, din ålder, det faktum att du bor hemma hos dina föräldrar eller att du faktiskt fortfarande är gift! är det bäst för dig att din dejt är en person du helst aldrig ser igen. Eller är det en relation med en grundmur av lögner du är ute efter.

 6. Vad var det nu du hette? Mikael? Jaha Mattias!


 Ett hett tips är att komma ihåg och banka in namnet på din dejt. För har du ingen koll på det kan man tro att du antingen har minne som en guldfisk eller också dejtar så många att du blandar ihop namn på dina olika dejter. Det är pinsamt, besvärande för dig och dålig stil mot den du är på dejt med just då!

 7. Ta inte med något sällskap


 Visst, en del gillar verkligen att vara i gäng men om du tar med din mamma, syster eller kompis på dejten kan det finnas risk för misstolkningar. Och kanske har du till och med svårt att gå på muggen på egen hand? Varningslamporna blinkar i knallrött!


 8. Samtal


 Argumentera gärna - om världsläget, favoritfotbollslag, inrikespolitik och filmsmak - men gör det med sakliga argument - personliga påhopp och pajkastning leder bara ner i avgrunden, föga förvånande.


 9. Uppmärksamhet


 Hela grejen med att dejta är att ge varandra 100 procent uppmärksamhet så att ni kan lära känna varandra ordentligt. Stäng därför av din mobil - det är inte charmigt för fem öre när någon sitter och sms:ar, svara på inkommande samtal eller liknande. Lägg på luren på dejten!


Källa: The Sun