Så dejtar du smart på nätet

Fler och fler kärleksrelationer börjar på nätet. Är du också sugen på att prova men tycker att det känns knepigt att veta hur mycket information man ska avslöja om sig själv på en dejtingsida?  

Här kommer tre värdefulla tips som gör det lättare att komma igång.

Har du svårt att få svar från personer som du verkligen är intresserad av? Eller har du inte ännu vågat ta steget att registrera dig på en dejtingsida? Och vad är hemligheten för att lyckas? 

 Den engelska sajten sheknows.com har sammanställt tre punkter som underlättar jobbet med att göra en profil som passar just dig och som optimerar dina chanser att träffa den rätta på nätet. 1. Ta reda på vilken typ av person du vill attrahera

 Du kommer inte att hitta din drömdejt om du inte är tydlig med vad du är ute efter! Ange dina "bas-förväntningar" som ålder, utbildningsnivå, bostadsort och så vidare. Vad vill du ha ut av ditt dejtande? Var ärlig! Om du är ute efter ett seriöst förhållande så skriv det. Eller är du mer ute efter att ha kul? Genom att vara tydlig så filtrerar du automatiskt bort dem som inte matchar dina förväntningar.


2. Beskriv dig själv på ett ärligt sätt

 Presentationen av dig själv är det klart viktigaste så tänk på att skriva den ärligt men smart. Om du till exempel inte kan tänka dig att dejta någon som röker så finns det sätt att säga det på utan att var plump: "Jag klarar inte riktigt av cigarettrök" låter mer positivt än "Absolut ingen rökare". Du är ärlig men låter inte fördomsfull.

 En lättsam och rolig profil vinner alltid i längden, medans negativa kommentarer avskräcker. Framhäv dina positiva sidor och skriv om dig själv och dina fritidsintressen på ett passionerat sätt.

 Men uteslut förskönande fakta om dig själv och ljug absolut inte om din ålder.

 3. Det här bör du undvika

 Trots att dejtingsajterna gör mycket för sina kunders säkerhet på nätet så är det ändå smart att vidta vissa säkerhetsåtgärder på egen hand. Ange inte specifik information som din adress, telefonnummer eller arbetsplats. De flesta sajterna kräver inte efternamn, just för att skydda mot oönskade kontakter. Tänk på att alltid vara försiktig med all personlig information som du delar med dig av.

 Undvik negativa ord och kontrollera stavning och grammatik innan du registrerar din profilsida. Det är du som står för det första intrycket, så lägg ner tid på din presentation, be gärna en vän läsa igenom innan du trycker på registreringsknappen.


 Lycka till!