Är det så att hon är lite intresserad? Ett leende och en nick kan ge dig en positiv föraning. Foto: Colourbox.com
Är det så att hon är lite intresserad? Ett leende och en nick kan ge dig en positiv föraning. Foto: Colourbox.com

Så avslöjar du en hemlig beundrare

Publicerad
Killen på kontoret verkar intresserad men du är inte säker. Och den där tjejen på kvällskursen i möbelsnickeri visst spanar hon in din singel-brorsa?
KK.no har listat användbara tips på hur du kan läsa kroppsspråk och avslöja en eventuell förälskelse.
Din kompis, kollega eller kanske kursare - kan det vara så att han är intresserad av dig? För att inte missa en möjlighet eller kanske ta något för givet får du här tips på hur du läser och tolkar kroppsspråk. Kanske är det en förälskelse du kunnat ana?
Enligt antropologen David Givens är det fyra grundläggande saker som avslöjar om en man eller kvinna är intresserad av någon annan, skriver kk.no.

1. Vi lyfter lite på axlarna

Biologer kallar den här gesten för "The cute response" eftersom den avslöjar en lite barnslig sida av oss och i och med den visar vi att vi är öppna och gärna lär känna den andra personen.

2. Inåtvända tår
Att stå med fötterna lite inåtvända betyder både att man attraheras av någon eller är intresserad och att man känner sig lite hotad, i lite underläge. Man "förminskar" sig själv för att inte verka så "hotfull2 och därmed kanske lite mer tillgänglig.

3. Uppåtvända handflator
När man är intresserad av någon vänder man handflatorna uppåt - både när man vilar och gestikulerar. Det signalerar att man är öppen och mottaglig och samtidigt sårbar.

4. Nickar
När du nickar är det en inbjudan till den andre att komma lite närmare

Ytterligare faktorer som kan vara tecken på att din kusins kompis eller personliga tränare är intresserad är följande:

5. Utvidgade pupiller
Oavsett ljusförändring kan pupillerna utvidgas när man tittar på en person som man tycker om.

6. Fötterna pekar rätt
Fötterna har en tendens att peka rakt mot den man är intresserad av enligt författaren Lisa Daily som skrivit boken Stop Getting Dumped

Och är det så att personen som du tror är intresserad av dig ler, gärna hintar lite personliga saker om sig själv och då och då försöker få ögonkontakt med dig, tja då kanske det är dags att föreslå en fika?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag