"Jämställdhet är inte viktigt i förhållanden"

Publicerad
Uppdaterad
Sluta sura över vem som städar mest.
Jämställdhet i förhållandet är inte ett dugg viktigt för svenskarna.
- Precis så är det - ultrafeminister har fel, säger relationsexperten Louise Hallin, till Expressen.se.
Har du fastnat i tjafset om att du gör mest hemma för att du är kvinna samtidigt som mannen slappar?
Tänk om och tänk rätt.
För när E-kontakt.se lät 1 584 singlar svara på vad som var viktigast i ett lyckligt förhållande var jämställdhet minst viktigt.

"Inget bekymmer"

Psykoterapeuten och relationsexperten Louise Hallin jublar.
– Skönt att svenska folket säger precis som det är. Ultrafeminister och politiker har skrikit och gapat över att jämställdhet är så viktigt, och de kommer säkert tycka att svenskarna är okunniga och omedvetna efter det här.
Hon fortsätter:
– Men jämställdhet är inget bekymmer för svenska folket. De flesta klarar av att dela på uppgifterna och hjälpa varandra när det behövs, utan millimeterrättvisa.
Ingen mening att bli sur över vem som gör mest hemma alltså?
– Helt värdelös sysselsättning, och något som kan förstöra relationer. I stället ska man själv säga ifrån när man känner att man gör för mycket, säger Louise Hallin.
Hon ser hellre att kärlek, sex och att ha roligt tillsammans ska rankas högt för ett bra förhållande.

Respekt viktigast

Enligt undersökningen är passion näst viktigast för både män och kvinnor. 
Men viktigast är respekt.
– Härligt att höra. Män får ta så oerhörd mycket skit i Sverige som de bara tuggar i sig. Louise Hallin. Men nu är det bevisat att inte ens män bara tänker på sex. Det låter som att svenska folket är vid ganska god vigör, säger Louise Hallin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag