Vill du få männen på fall? Då ska du ragga genom att göra något som sticker ut. Foto: THINKSTOCK
Vill du få männen på fall? Då ska du ragga genom att göra något som sticker ut. Foto: THINKSTOCK

Isbrytande tjejer vinner män

Publicerad
Uppdaterad
Prins Charming kommer inte ridande till bardisken om du står med viftande ögonfransar och blickar blygt.
Nej, ta kommandot och bryt en isbit framför nosen på den utvalde, tipsar raggningsexperten.
- Det gäller att göra något som sticker ut, lite galet och lekfullt, något som den andre blir nyfiken av och kommer ihåg, säger Sara Starkström, dejtande singel (enligt senaste uppgift).
Att knäcka en isbit på bardisken och säga "nu är isen bruten mellan oss" ingår i arsenalen raggningstips i hennes nya bok Game Girl, tänkt att ha i väskan för akuta tester.
- Jag kan gå i god för alla, skrattar hon.

"Våga ta kommandot"

30-åriga Sara Starkström gav sig på ämnet för att hon själv var blyg och ville hitta peppande lösningar. Nu både föreläser hon och ger praktiska kurser i raggning.
- Ofta blir det så att tjejer står i baren ihop och hänger, klagar och dissar. Men det är ju bättre att våga ta kommandot lite själv och se till att saker händer. Kanske ta till James Bond-tricket och skicka en drink genom bartendern till den man vill ha kontakt med.
Bokens röda tråd är att utmana sig själv och öka självförtroendet genom att prata mer med alla, både i snabbköpet och bland grannarna.
- Om man startar samtal på annorlunda sätt blir det intressant och bättre. Det är bara att ge sig ut och prova!

Annette Fröstberg/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag