Grattis Norge! Ni har de mest dejtingvänligaste singlar, enligt en undersökning från Parship.se. Sverige kom på andra plats. Foto: Colourbox
Grattis Norge! Ni har de mest dejtingvänligaste singlar, enligt en undersökning från Parship.se. Sverige kom på andra plats. Foto: Colourbox

Här finns de mest dejtingvänliga singlar

Publicerad
Uppdaterad
Matchmakingsajten Parship.se har rankat 13 europeiska länder där det finns de mest dejtingvänligaste singlar.
Det visade sig att de finns i Norge och i Sverige. Spanien kommer på sista plats.
Med hjälp av 19 variabler så som: "Kan du tänka dig dejta en rökare, någon som redan har barn eller någon från ett annat land har matchmakingsajten Parship.se frågat 500 singlar i 13 europeiska länder om vilket som land har de dejtingvänligaste singlar.

Norge knep första platsen

Det visade sig att de finns i Norge som hamnar på första plats och i Sverige som kommer strax efter.
- De höga siffrorna för de nordiska länderna kan hänga ihop med skilsmässostatistiken. Vi har sociala trygghetssystem som gör det lättare att skilja sig. Då behöver vi inte heller vara lika kräsna när det gäller en möjlig partner. Ju mindre trygghetssystem, desto mer kräsen måste man vara när man väljer partner, sager beteendevetaren Nina Jansdotter som just nu är aktuell med boken “Konsten att misslyckas med sitt dejtande”.


Spaniens singlar intoleranta

Svenska singlar är mest toleranta när det gäller arbetslöshet och övervikt. Vi kan alltså tänka oss att dejta någon som inte har jobb och är överviktigt, enligt undersökningen.
Italienarna kan tänka sig dejta någon utan humor och britterna dejtar gärna någon med en annan nationalitet.
Norrmännen tycker att det är helt okej med en rökare och med barn från tidigare förhållander.
Men det är Spaniens singlar som visade sig vara mest intoleranta av alla när det gäller i stort sett allting. Dock tycker spanska singlar att det går bra att ha någon som har barn från tidigare förhållander och om partner är lite oförskrämd.

Här finns de mest dejtingvänligaste singlar:

Siffran anger antalet singlar i procent:

1. Norge (65,2)
2. Sverige (65,1)
3. Italien (62,8)
4. Irland (59,4)
5. Danmark (57,7)
6. Storbritannien  (57,3)
7. Frankrike (50,4)
8. Schweiz (48,4)
9. Nederländerna (47,9)
10. Österrike (47,6)
11. Belgien (46,2)
12.  Tyskland (45,6)
13. Spanien (9,9)

Källa: Parship.se.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag