Här är kurserna där alla är singlar

Publicerad
Uppdaterad
Singel och kurssugen? Nu satsar Medborgarskolan på kurser för singlar och utbudet är stort.
- Ofta går man vidare ut efter kursen för att umgås, säger Eva Levin, verksamhetschef.
Att gå på kurs har länge rekommenderats singlar som är sugen på att träffa någon samtidigt som de lär sig något nytt. Men hur ska man veta att den man spanat in under keramikkursen också är singel? Den som väljer att gå på någon av Medborgarskolans speciella singelkurser kan räkna med att övriga deltagare också är i samma situation. Det är inte första gången som speciella singelkurser arrangeras, men i år är utbudet större än någonsin.
- Vi började med en singelkurs i italiensk matlagning för tre terminer sedan och den blev en succé. Förra terminen bokades singelkurserna upp snabbast av alla, så det finns en stor efterfrågan, sägr Eva Levin, verksamhetschef vid Medborgarskolan i Stockholm.

Ordnas i hela landet

Nytt för i år är också att singelkurser också anordnas i Helsingborg, Karlstad, Täby, Lidingö, Norrtälje, Göteborg och Örebro. Utbudet av kurser är också brett, till exempel akrylmålning, matlagning, bowling, språk och keramik.
- Vi har också en speciell kurs för singlar som vill sjunga i kör, och där har vi redan fått in en del anmälningar, säger Eva Levin.
Om tidigare singelkurser resulterat i några par än okänt.
- Men jag har hört att det hänt saker efter att kurserna haft sina avslutningar, säger Eva Levin.

Kurserna arrageras tillsammans med Shake My World, som är en aktivitetssajt för singlar. Den som anmäler till  en singelkurs får en månads medlemsskap på sajten.
- Fördelen är att kursdeltagarna då kan ha kontakt via Shake My World mellan kurstillfällena och diskutera kursen och annat, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag