Lär dig laga italiensk mat med andra singlar. OBS! Bilden är ett montage. Foto: Colourbox.com
Lär dig laga italiensk mat med andra singlar. OBS! Bilden är ett montage.  Foto: Colourbox.com

Gå en singelkurs på ett studieförbund

Publicerad
Uppdaterad
Singel med hund och Singellördag med matlagning är kurser som Medborgarskolan erbjuder under hösten.
Så är du singel finns nu möjlighet att få en lydig hund och kanske springa ihop med kärleken.
Eva Levin är verksamhets- och utvecklingsansvarig på Medborgarskolan och på hennes arbetsplats fanns rätt många singlar som sökte något annat än krogliv. Då föddes idén med traditionella kurser som vände sig till singlar.
- I Stockholm bor det enormt mycket singlar. Folk är ensamma och det är ett kul forum att ses på, säger Eva Levin till Expressen.se.
Enligt Eva Levin, bilden, är det inte någon skillnad i singelkursernas upplägg eller pedagogik jämfört med övriga kurser i Medborgarskolans regi. Foto: Anna Karin Kiltorp
Kurser som matlagning, fotografering och språk, där man kan prata, finns i singelkurs-utbudet. Liksom Singel med hund och Munspel för singlar.


Populära matlagningskurser

- Matlagningskurserna är en hit. Då blir det mycket prat. Italiensk matlagning blev proppfull direkt, säger Eva Levin och hon berättar vidare att matlagarna har svårt att lämna undervisningslokalerna eftersom de har så trevligt.
- Men de brukar då gå vidare och ses tillsammans någon annanstans.
Vilken kurs har varit mest populär?
- Det är svårt att säga men Singelkören blev full på en gång, liksom Språkkurserna inför resan. Då tänker man att de kanske hittar någon att resa med...
Har de bildats några par under era kurser?
- Första terminen försökte vi kolla med lärarna men vi vet inte det. Vi har ju ingen uppföljning, säger Eva Levin som dock tror att många fått nya vänner genom singelkurserna.
I höst är det ett år sedan Medborgarskolan gav sin första singelkurs.
Kommer ni att fortsätta med de här kurserna?

- Ja. Det var ett väldigt ståhej när vi började men nu känns det väldigt självklart.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag