Det kan vara enklare att träffa någon på nätet än på krogen. Foto: JUPITER
Det kan vara enklare att träffa någon på nätet än på krogen. Foto: JUPITER

"Drömdejten finns på nätet"

Publicerad
Uppdaterad
Att träffa någon på nätet är i dag ett av de fyra största sätten att träffa någon på. Och över en miljon av oss svenskar dejtar på nätet i dag.
- Din drömdejt finns på nätet, säger i dag författaren och dejtingexperten Marie Hagberg som är aktuell med sin nya bok "Nätdejting".
Marie Hagberg är matchmaker, dejtingexpert och nu också författare. Hennes bok ”Nätdejting” skrev hon tillsammans med journalisten Lisa Bjerre och boken täcker allt inom området.
 - Vi hade tänkt länge på att skriva den här boken, men det var nu det blev av, säger Marie Hagberg över telefonen.
 - Det ligger i tiden och - alla gör det verkligen, Magnus Uggla sjunger om det i låten ”Vild och skild”, berättar hon.

"Seglat in på listan"

Själv har hon inte träffat sin särbo via nätet men det är i dag ett av de fyra vanligaste sätten att träffa någon på vid sidan av jobbet, utbildningen eller via vänner.
 - Det har seglat in på listan kan man säga.
Nätdejting är dessutom mycket framgångsrikt, vissa siffror visar att av de som nätdejtar hittar var tredje kärleken.

Drömdejten finns därute

Marie menar att drömdejten alltid finns på nätet, men det gäller att hitta den. Och det finns några vanliga fel man enkelt kan undvika för att lyckas bättre.
 - Killar till exempel skickar ofta ut massmejl, det märker tjejerna direkt och så svarar de inte. Och skickar man ut 100 mejl och inte får något svar får egot sig en törn och det blir en dålig spiral, säger Marie som istället råder killarna att skriva personliga brev till de tjejer de är intresserade av.
 - Tjejernas vanligaste fel är istället att de förvandlar killarna till rituella tevänner och mejlar fram och tillbaka i månader innan de går med på att träffas, hade de träffat någon på krogen hade de inte väntat så länge säkert - och så länge man inte stämmer träff i skogen mitt i natten så är det ingen fara, tycker Marie Hagberg.
Marie Hagberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag