Den Första kyssen - så här gör du (inte)

Aj, aj, aj Anne-Lie Rydé. Du håller ju förre statsministern Göran Persson i ett skruvstäd. Inget bra utgångsläge för en lyckad första kyss!
Foto: Jurek Holzer/SvD/Scanpix

Den första kyssen, den man längtat efter så länge, den måste helt enkelt vara underbar. För annars är allt kört, eller hur? 

Här är de bästa tipsen som hjälper dig att kyssa "rätt".

För att den första kyssen ska bli ett härligt gemensamt minne kan det vara bra med lite tips som gör att båda känner Yes! det här gör vi om! I Nerve's Guide to Sex Etiquette for Ladies and Gentlemen finns massor av bra tips och här nedan presenteras tio användbara kysstips som tidningen kk.no sammanställt.

 Läs och lär!


1. Slicka dig inte runt munnen

 Det är ungefär lika lyckat som om en operasångare harklar sig precis innan han ska dra iväg en aria.


2. Ha kontroll över din tunga

 Tungan är ingen popupp-figur som ska hoppa ut så fort du öppnar munnen. Tänk istället på följande:

 - Ha munnen stängd

 - Öppna munnen utan att kasta ut tungan likt en ödla

 - Öppna munnen men säg för allt i världen inte "Aaaah"!

 Sen kan du långsamt sträcka ut din tunga och kyssa som aldrig förr.


3. Undvik att GAPA

 Om du gapar som hos tandläkaren just innan kyssögonblicket kan din dejt tro att middagen ni just ätit inte var tillräckligt. Du ska ju inte äta upp din dejt, ni ska bara kyssas.


4. Använd inte tungan som en hammare

 Flyg inte omkring med din tunga på och bredvid din partners tunga. det är varken särskilt mysigt eller sött.


5. Använd inte kyssen som en avledningsmanöver

 Är det verkligen dags för er första kyss så se till att båda är med på den. Och att du inte använder den som ursäkt att sluta prata om obekvämt ämne eller liknande.


Första kyssen ska få din dejt att tappa andan, tiden att stå stilla och världen runtomkring att försvinna.Foto: Scanpix


6. Stjäl inte första kyssen

 Att slänga iväg en kyss mitt på munnen på din dejt kan vara lyckat eller totalt misslyckat. Alla gillar inte överaskningar och dessutom kanske din dejt vill kyssa dig tillbaka. Så inga överraskningsmoment!


7. Håll inte fast ansiktet

 Att sitta fast som i ett skruvstäd när man ska kyssas är det få som gillar. Håll därför armar och händer lite avslappnat på din dejt.


8. Förbered dig på ett "Nej tack!"

 Ett nej är ingen katastrof men det kan kännas en smula pinsamt att bli avvisad. Men gå som en segrare ur det hela genom att skratta åt det hela och kanske framhålla dig själv som riktigt modig som faktiskt försökte!


9. Tänk på munhygienen

 Borsta tänderna och eventuellt tungan. Att ha tandborste och tandkräm nedpackat i väskan kanske känns överilat men en ren mun är en given vinnare.


10. Sex - skulle inte tro det!

 Förvänta dig aldrig sex och inte ens en godnattpuss efter en dejt med Första kyssen på menyn. Men den som väntar på något gott...