Janice Dickinson gör ingen hemlighet av sina skönhetsingrepp.
Janice Dickinson gör ingen hemlighet av sina skönhetsingrepp.

Botox gör susen för dejtinglivet

Publicerad
Uppdaterad
Du blir snyggare av skönhetsingrepp - och får dejta mer.
Detta extremt politiskt inkorrekta påstående bevisas nu i en ny amerikansk studie.
Skönhet kommer inifrån, brukar det heta. Men en ny amerikansk studie visar på raka motsatsen. I studien, som nyligen presenterades på ett stort amerikanskt kirurgmöte i Chicago har personer som fått antirynkbehandling med det muskelförlamande medlet botox fotograferats före och efter behandling. Ett antal försökspersoner fick sen skatta fotografier av dem efter en rad parametrar - om man skulle vilja dejta personen, hur attraktiv personen är, om personen ser vältränad ut eller social och trevlig. Ingen av försökspersonerna fick se mer än ett foto på varje antirynkbehandlad person.

Mer dejting av botox

Resultatet: Botoxbehandling ledde till att personerna skattades som både snyggare, sportigare och mer framgångsrika på ”dejtingmarknaden”.
Däremot så gav antirynkbehandlingen inte något lyft för hur socialt kompetent andra tror att man är, hur mycket pengar man ser ut att ha eller hur bra man är på att hantera relationer.
Första intrycket har ändå betydelse, konstaterar forskarna.  

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag