Det finns regler för hur man bör uppträda på morgonen hemma hos sitt one-night-stand - närmare bestämt åtta stycken. Foto: COLOURBOX
Det finns regler för hur man bör uppträda på morgonen hemma hos sitt one-night-stand - närmare bestämt åtta stycken. Foto: COLOURBOX

Åtta regler för one-night-stands

Publicerad
Uppdaterad
Att vakna upp hos ett one-night-stand kan både vara pinsamt och obekvämt - men det finns knep som gör morgonen efter betydligt lättare att ta sig igenom. Enligt norska kk.no har sajten Shine listat åtta regler som gäller för tillfälliga sexuella förbindelser.
1 Du vet när det är dags att gå hem
Att vakna på morgonen efter en vild utekväll med en främmande människa i sin säng är inte alltid en hit. Bespara därför både dig själv och personen du följt med hem obehaget av att inte veta vad man ska säga eller göra genom att ta dig hem till dig själv så snabbt som möjligt när du vaknar.

2 Ring eller messa inte dina vänner
Förutom att det tar längre tid innan du lämnar ditt one-night-stands hem är det dessutom otrevligt att ta fram telefonen. Låt i stället mobilen vara tills du har gått därifrån.

3 Spana inte in hemmet för mycket
Ta det lugnt med husesynen hos ditt one-night-stand - obehagliga överraskningar är ingen omöjlighet. Kanske får du syn på dennes bröllopsfoto eller liknande?

4 Sätt på tv:n direkt när du vaknar
Tycker du att det är jobbigt att komma på samtalsämnen när du vaknar hemma hos ditt one-night-stand? Hoppas då på att denne har en tv i sovrummet. Tv:n kommer inte bara minska pinsam tystnad som kan uppstå - den kan faktiskt även ge er något att prata om.

5 Ha koll på dina kläder

Att kasta av sig sina kläder - inklusive underkläder - redan i hallen kanske var en bra idé under natten. Men på morgonen är det ingen hit att gå runt naken hemma hos ditt one-night-stand för att leta rätt på dem.

6 Gå inte på frukost- eller lunchdejt
Undvik att gå på en frukost- eller lunchdejt med ditt one-night-stand om du inte är övertygad om att ni båda verkligen gillar varandra. Det kan nämligen ge falska förhoppningar om ytterligare dejter.

7 Avsluta med stil
Ni kanske byter telefonnummer innan du går hem - men var medveten om att det inte alls behöver betyda att ni kommer att höras igen. Ge ditt one-night-stand en kram och ett leende och nämn inget om att ni ska höras av igen när du säger hej då.

8 Skratta åt dig själv

Inget skriker bortamatch så mycket som gammalt utsmetat smink, en partyklänning och höga klackskor en tidig söndagsmorgon. Men bjud personerna du möter på vägen hem från ditt one-night-stand på ett leende i stället för att skämmas.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag