Manspanelen svarar på dina frågor: Från vänster Robert Aschberg, 57, vd för produktionsbolaget Strix, tv-profil, Marcus Birro, 37, författare, Pigge Werkelin, 49, företagsledare och Leif GW Persson, 64, professor, deckarförfattare. Foto: Magnus Jönsson
Manspanelen svarar på dina frågor: Från vänster Robert Aschberg, 57, vd för produktionsbolaget Strix, tv-profil, Marcus Birro, 37, författare, Pigge Werkelin, 49, företagsledare och Leif GW Persson, 64, professor, deckarförfattare.  Foto: Magnus Jönsson

Älskarinnorna skvallrar - han blånekar

Publicerad
Uppdaterad
Skriv och fråga manspanelen om allt som rör relationer. Inget problem är för litet. Mejla till manspanelen@expressen.se. Formulera din fråga och avsluta med en valfri signatur och din ålder.
Hejsan! Jag undrar om jag kan lita på min man mer. Vi har varit gifta flera år redan och under dessa år har han med jämna mellanrum tagit kontakt med andra kvinnor.
Han berättar för dem att han har ett så olyckligt äktenskap och att han skulle
vilja skilja sig från mig bara vi inte hade barn. Dessa kvinnor har kontaktat
mig och berättat vad han sagt till dem.
När jag frågar min man om det stämmer, så säger han att de ljuger. Han säger
också att jag måste lita på honom. Men det är svårt att lita på honom eftersom
det hänt flera gånger.
Jag har frågat varför han håller på så, men jag får inget svar. Eller så vänder
han på steken och börjar beskylla mig för allt och ingenting.
Skulle bli jätteglad för några goda råd!
tösen38

Manspanelen svarar:

Pigge svarar: Lita på kvinnorna
Den här mannen är en lögnare och har målat in sig i ett hörn. Hans problem är att han har en annan agenda än den han presenterar för dig. Hans sätt att lösa situationen är att anfall är bästa försvar. Det kan ju funka för stunden, men fungerar lika bra som att pinka i byxorna när man fryser. Chansen att dessa kvinnor skulle vara lögnare är nog lika stor som att SJ skulle klara sig utan snökaos i vinter. Byt upp dig till något bättre - vilket inte blir svårt.

Leif GW svarar: Han ljuger - och hälsa gärna från mig

Vet du vad! Jag är övertygad om att det är han som ljuger. Du får gärna hälsa honom det från mig. Och säga åt honom att bete sig som folk, det kan du också göra.

Marcus svarar: Skilj dig, fortare än blixten
Finns bara ett råd. Om du är säker på att kvinnorna som kontaktat dig talar sanning (och det gör de antagligen, att alla skulle ljuga verkar osannolikt), då ska du fortare än blixten skilja dig från den här mannen och börja leva ditt nya, egna liv.

Robert svarar: Fimpa honom - nu
Det kommer bara att bli värre. Fimpa honom. Snabbt. Det finns ingen anledning att spilla bort flera år på en plågsam och utdragen separation. Ungarna mår också bättre om du inte känner dig nedtryckt och ledsen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag