Pelle Sunvisson. Foto: Katja Shutii.Pelle Sunvisson. Foto: Katja Shutii.
Pelle Sunvisson. Foto: Katja Shutii.
Martin Klepke. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TTMartin Klepke. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT
Martin Klepke.  Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT

Vi låter åsikter brytas mot varandra

Publicerad

Martin Klepke påstår att en text i Folket i Bild/Kulturfront gett upphov till en mejlstorm. Det motiverar han med att flera formuleringar i mejlen påminner om dem i texten. Ett ganska svagt samband kan tyckas, skriver Pelle Sunvisson.

Expressen getinglogga
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK. Att en politisk redaktör får reaktioner på sina texter är knappats ovanligt. Däremot är det ovanligare att en annan tidning får bära hundhuvudet för det. Martin Klepke påstår att en text i Folket i Bild/Kulturfront gett upphov till mejlstormen. Det motiverar han med att flera formuleringar i mejlen påminner om dem i texten. Ett ganska svagt samband kan tyckas. Vad texten egentligen handlade om är en fråga att ta med skribenten.

Klepke drar också slutsatsen att ”tidningen FiB Kulturfront blivit en tummelplats för nationalistiskt motstånd mot EU”. Och visst är tidningen en tummelplats! Vi är egentligen bara överens om antiimperialismen, yttrandefriheten och en folkets kultur. I övrigt tumlar vi mest hela tiden. Själv är jag övertygad antimilitarist och tror på omedelbar nedrustning. Andra i föreningen vill satsa på värnplikt och kanoner.

 

LÄS MER: Vänstern sprider högerns hat 

 

Säkert finns det i föreningen de som kan kallas nationalister i någon mening, liksom det finns anarkister, internationalister, borgare och kommunister. I föreningen liksom i tidningen låter vi åsikter brytas mot varandra. Hade Klepke velat hade han dagarna innan det egna debattinlägget kunnat läsa en text på fib.se om ”den högerdemagogiska Nationella frontens Marine Le Pen” eller en mycket kritisk replik på den text han själv hänvisar till.

 

Pelle Sunvisson

ordförande Folket i Bild/Kulturfront

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag