Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vi klarar oss inte utan arbetskraftsinvandring

Catharina Bildt Grape, näringslivsexpert på Företagarna.
Daniel Färm, chef för tankesmedjan Tiden.

Företagens behov och möjlighet att hitta rätt kompetens måste sättas i första rummet, inte frågan om hur viktig arbetskraft stoppas från att komma till Sverige, skriver Företagarnas Catharina Bildt Grape i en replik till tankesmedjan Tiden.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK. Frågan om arbetskraftsinvandring har de senaste veckorna seglat upp högt på den politiska dagordningen. För svenska företag som i hög grad är exportberoende och verkar på en internationell marknad är tillgång till expertkunskap ofta avgörande för verksamheten. På Expressens debattsida (21/2) hävdar tankesmedjan Tiden att det behövs en kraftig åtstramning av dagens system. Argumenten som framförs är häpnadsväckande. 

Företagarna har länge påtalat vikten av ett fungerande system för arbetskraftsinvandring som baseras på företagens behov av arbetskraft. Samtidigt har vi varit tydliga med att missbruk av systemet måste motverkas kraftfullt och få konsekvenser för företag och individer som missbrukar systemet. 

Tiden saknar kunskap om företagande

Problemet är att Daniel Färm och Martin Rynoson tycks ha liten kunskap om företagares vardag och villkor när de blandar samman arbetskraftsinvandring med en dåligt fungerande arbetsmarknad. Naturligtvis ska arbetslösa i Sverige få effektiva och yrkesinriktade utbildningar, i kombination med språk om det behövs för att komma i arbete. Utmaningen är att allt detta fungerar väldigt dåligt i dag. 

Förtroendet för Arbetsförmedlingen är rekordlågt och företagen kan i nuläget inte få relevant hjälp av myndigheten för att hitta arbetskraft. Att försvåra företagens möjligheter att hitta rätt kompetens, för de företag som trots allt lyckas attrahera medarbetare från tredje land kommer ytterligare att försämra den svenska arbetsmarknaden.

Ett måste för att klara konkurrensen

Om Sverige ska klara den globala konkurrensen måste vi säkra ett effektivt, rättssäkert och transparent system för arbetskraftsinvandring. Företagens behov och möjlighet att hitta rätt kompetens måste då sättas i första rummet, inte frågan om hur viktig arbetskraft stoppas från att komma till Sverige. 

 

Av Catharina Bildt Grape

Näringslivsexpert Företagarna