Tomas Brandberg (SD).Tomas Brandberg (SD).
Tomas Brandberg (SD).
Helena Trotzenfeldt.Helena Trotzenfeldt.
Helena Trotzenfeldt.

Vi i SD välkomnar alla moderater till oss

Publicerad

Trotzenfeldt vill inte ha tillbaka sina före detta partivänner och jag tror att hon gör ett jättebra jobb med sin debattartikel, skriver den tidigare moderaten Tomas Brandberg (SD).

REPLIK.

I ett debattinlägg den 3:e januari skriver Helena Trotzenfeldt om de före detta moderater som numera gått över till Sverigedemokraterna. Dit räknas jag själv, eftersom jag har varit medlem i Moderaterna.

Nu lägger jag mig inte i Moderaternas interna diskussioner, däremot reagerar jag över Trotzenfeldts schablonartade beskrivning av sina före detta partivänner. Enligt henne är vi arga, gamla, bittra, främlingsfientliga och tillhör ”Sveriges ultranationalistiska kärna”.

Jag kommenterar endast det sista, den nationalism SD står för är helt mainstream i ett lite vidare europeiskt perspektiv.


LÄS MER: Sluta sörja de som lämnat M för SD

 

Trotzenfeldt vill inte ha tillbaka sina före detta partivänner och jag tror att hon gör ett jättebra jobb med sin debattartikel. Vem vill vara med i ett parti där man blir förolämpad på en så låg intellektuell nivå? Hela artikeln genomsyras av den typ av onyanserade resonemang som många av SD:s sympatisörer, gamla som nya, är innerligt trötta på.

Det är inte bara SD:are och högermoderater som tar avstånd från Fredrik Reinfeldts migrationspolitik. Det gör numera även Moderaternas egen partiledning och varje regering i hela Europa, inklusive den svenska.

Det som tydligen är fel med oss SD:are är att vi insåg mycket tidigare än till exempel Anna Kinberg Batra att det Reinfeldt höll på med var ohållbart.

Men jag klagar egentligen inte över Trotzenfeldts inlägg. Vi i Sverigedemokraterna välkomnar alla moderater till oss, oavsett om det gäller partibyte, byte av regering eller för att diskutera meningsskiljaktigheter.

 

Tomas Brandberg

Politiskt sakkunnig, Sverigedemokraterna

Expressen getinglogga
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag