Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vi i SD välkomnar alla moderater till oss

Tomas Brandberg (SD).
Helena Trotzenfeldt.

Trotzenfeldt vill inte ha tillbaka sina före detta partivänner och jag tror att hon gör ett jättebra jobb med sin debattartikel, skriver den tidigare moderaten Tomas Brandberg (SD).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK.

I ett debattinlägg den 3:e januari skriver Helena Trotzenfeldt om de före detta moderater som numera gått över till Sverigedemokraterna. Dit räknas jag själv, eftersom jag har varit medlem i Moderaterna.

Nu lägger jag mig inte i Moderaternas interna diskussioner, däremot reagerar jag över Trotzenfeldts schablonartade beskrivning av sina före detta partivänner. Enligt henne är vi arga, gamla, bittra, främlingsfientliga och tillhör ”Sveriges ultranationalistiska kärna”.

Jag kommenterar endast det sista, den nationalism SD står för är helt mainstream i ett lite vidare europeiskt perspektiv.


LÄS MER: Sluta sörja de som lämnat M för SD


Trotzenfeldt vill inte ha tillbaka sina före detta partivänner och jag tror att hon gör ett jättebra jobb med sin debattartikel. Vem vill vara med i ett parti där man blir förolämpad på en så låg intellektuell nivå? Hela artikeln genomsyras av den typ av onyanserade resonemang som många av SD:s sympatisörer, gamla som nya, är innerligt trötta på.

Det är inte bara SD:are och högermoderater som tar avstånd från Fredrik Reinfeldts migrationspolitik. Det gör numera även Moderaternas egen partiledning och varje regering i hela Europa, inklusive den svenska. 

Det som tydligen är fel med oss SD:are är att vi insåg mycket tidigare än till exempel Anna Kinberg Batra att det Reinfeldt höll på med var ohållbart.

Men jag klagar egentligen inte över Trotzenfeldts inlägg. Vi i Sverigedemokraterna välkomnar alla moderater till oss, oavsett om det gäller partibyte, byte av regering eller för att diskutera meningsskiljaktigheter.


Tomas Brandberg

Politiskt sakkunnig, Sverigedemokraterna