Lastbilschauffören och Transportmedlemmen Emma Brodin medverkar i LO:s valfilm. Foto: PRIVATLastbilschauffören och Transportmedlemmen Emma Brodin medverkar i LO:s valfilm. Foto: PRIVAT
Lastbilschauffören och Transportmedlemmen Emma Brodin medverkar i LO:s valfilm. Foto: PRIVAT
Lastbilschauffören och transportmedlemmen Andreas Kedborn medverkar också i valfilmen. Foto: LOLastbilschauffören och transportmedlemmen Andreas Kedborn medverkar också i valfilmen. Foto: LO
Lastbilschauffören och transportmedlemmen Andreas Kedborn medverkar också i valfilmen. Foto: LO
Johan Ulvenlöv är valledare för LO.Johan Ulvenlöv är valledare för LO.
Johan Ulvenlöv är valledare för LO.

Vad gör M för att vi ska få det bättre?

Publicerad

LO framställer min yrkeskår som en grupp idioter, skrev lastbilschauffören och moderaten Beatrice Färdigs.

Nu svarar chaufförerna i valfilmen: Vi kommer att fortsätta prata om konsekvenserna av M:s politik.

Expressen getinglogga
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK | LO:s VALFILMER. Vi ser att Moderaternas politiske sekreterare i Gävle, Beatrice Färdigs, har arbetat en tid som lastbilschaufför.

Var är förslagen från dig och ditt parti för att skapa acceptabla villkor på svenska vägar och rädda svensk åkerinäring? Förvisso har några av era partitoppar ibland pratat med stora ord kring branschen. Men sanningen är ju den att om Moderaterna verkligen hade stått upp för chaufförerna och de seriösa åkerierna så hade ju problemet kunnat vara löst för länge sedan.

 

LÄS MER: LO framställer min yrkeskår som en grupp idioter  

 

Vi tycker det är synd att du verkar ha farit illa i ditt yrke som chaufför. Men vi blir glada över att du skriver att facket har hjälpt dig. Det gör facket oavsett vilket parti en medlem röstar på eller sympatiserar med. 

Men det blir faktiskt lite oseriöst när du som enda argument lyfter fram att du också jobbat som chaufför. Om nu ditt parti hade haft så bra koll på branschen så skulle väl Ulf Kristersson åtminstone ha pratat med dig innan han uttalade sig så som han gjorde?

Det är vi medlemmar som har beslutat

Du frågar också lite fräckt vilka som har gett oss rätten till det här? Om det är att tycka till politiskt du syftar på så är det självklara svaret; medlemmarna. Hade du fortsatt varit medlem så hade din röst varit lika mycket värd som alla andra medlemmars röster i vårt förbund. 

Tills vi medlemmar demokratiskt tycker något annat kommer vi fortsätta att prata om konsekvenserna av Moderaternas politik. För oss handlar det om att ta ansvar för medlemmarna, för branscherna de arbetar i och för den svenska modellen.

 

Av Emma Brodin

Lastbilschaufför, Transportare och medverkande i filmen

Andreas Kedborn

Lastbilschaufför, Transportare och medverkande i filmen

Johan Ulvenlöv

Valledare LO

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag