Urban Ahlin vill göra Hamas rumsrent

Urban Ahlin.
Foto: Axel Öberg

Socialdemokraternas utrikespolitiska talesperson Urban Ahlin vill att både Sverige och Israel ska samtala med terrororganisationen Hamas.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Det är ett magstarkt krav Urban Ahlin ställer på Israel. Hamas idépolitiska rötter är en naziinspirerad islamism. De strävar följdriktigt efter en etnisk och religiös rensning av regionen. Kvinnor ska hållas under en pedantisk kontroll och homosexuella jagas och avrättas. Judarna ska utrotas och sedan alla andra som inte delar Hamas utopi.

Fundamentalismen är ledstjärnan och våldet metoden. Nu ingår Hamas i den palestinska enhetsregeringen. Så här, ett par veckor efter dess bildande, har vi ännu inte sett något som tyder på en "normalisering" av Hamas. Men ändå skyndar Socialdemokraterna med kravet att Israel, det enda land i regionen där det kan hållas en Pride-parad, ska samtala med terrorns herrar - för kvinnor syns inte bland dem. Och Sverige bör också samtala med dess ministrar.

En inrikespolitisk tanke infinner sig. Om nu demokratin Israel uppmanas förhandla med dem som vill utrota dem och även Sverige ska samtala med terroristerna, varför då denna beröringsskräck i förhållande till Sverigedemokraterna?

Personligen har jag inget till övers för SD men i jämförelse med Hamas ter sig ändå SD som en dununge. De må höja järnrör i den Stockholmska sommarnatten men några självmordsbombare är de ändå inte.

Ska det inte längre vara tabu att samtala med Hamas kan det väl inte vara så farligt att samtala med SD här hemma? Eller vad säger Urban Ahlin, är Hamas mer fördelaktigt än SD?

Ulf Öfverberg,

ordförande i samfundet Sverige-Israel Stockholm.