Urban Ahlin. Foto: Axel Öberg
Urban Ahlin.  Foto: Axel Öberg

Urban Ahlin vill göra Hamas rumsrent

Publicerad

Socialdemokraternas utrikespolitiska talesperson Urban Ahlin vill att både Sverige och Israel ska samtala med terrororganisationen Hamas.

Expressen getinglogga
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Det är ett magstarkt krav Urban Ahlin ställer på Israel. Hamas idépolitiska rötter är en naziinspirerad islamism. De strävar följdriktigt efter en etnisk och religiös rensning av regionen. Kvinnor ska hållas under en pedantisk kontroll och homosexuella jagas och avrättas. Judarna ska utrotas och sedan alla andra som inte delar Hamas utopi.

Fundamentalismen är ledstjärnan och våldet metoden. Nu ingår Hamas i den palestinska enhetsregeringen. Så här, ett par veckor efter dess bildande, har vi ännu inte sett något som tyder på en "normalisering" av Hamas. Men ändå skyndar Socialdemokraterna med kravet att Israel, det enda land i regionen där det kan hållas en Pride-parad, ska samtala med terrorns herrar - för kvinnor syns inte bland dem. Och Sverige bör också samtala med dess ministrar.

En inrikespolitisk tanke infinner sig. Om nu demokratin Israel uppmanas förhandla med dem som vill utrota dem och även Sverige ska samtala med terroristerna, varför då denna beröringsskräck i förhållande till Sverigedemokraterna?

Personligen har jag inget till övers för SD men i jämförelse med Hamas ter sig ändå SD som en dununge. De må höja järnrör i den Stockholmska sommarnatten men några självmordsbombare är de ändå inte.

Ska det inte längre vara tabu att samtala med Hamas kan det väl inte vara så farligt att samtala med SD här hemma? Eller vad säger Urban Ahlin, är Hamas mer fördelaktigt än SD?

Ulf Öfverberg,

ordförande i samfundet Sverige-Israel Stockholm.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag