Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sverigedemokraterna är ett mittenparti

Foto: Sven Lindwall

Jonas Sjöstedt försöker i sin debattartikel odla bilden av att  Sverigedemokraterna skulle vara ett högerparti. På den andra fronten  försöker samtidigt Moderaterna föra fram att vi skulle vara ett  vänsterparti.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Bägge parter har fel. Sverigedemokraterna är i den ekonomiska politiken ett mittenparti. Vi säger tydligt nej till Sjöstedts skattehöjarpolitik som skulle slå hårt mot vanliga löntagare och barnfamiljer. Inte ens när man dött kommer man undan Sjöstedt som även vill återinföra såväl arv- som gåvoskatt. Vi säger samtidigt nej till den borgerliga lönedumpningspolitiken.

När det gäller a-kassan har Sverigedemokraterna hela tiden varit tydliga med att vi vill höja taket. Vi har också varit tydliga med det i riksdagskammaren. Det har däremot inte Sjöstedt varit. När man hade chansen att rösta för förslag om höjt tak i a-kassan med hjälp av Sverigedemokraterna valde man rösta mot sitt eget förslag.

Ett fullständigt obegripligt agerande som vi kritiserat i mycket skarpa ordalag.

I Sverigedemokraternas budgetförslag går enligt Riksdagens utredningstjänst 80 procent av satsningarna till den delen av befolkningen med lägst inkomster. Omkring 70 procent av satsningarna går till kvinnor. Vi skjuter till pengar till vården, skolan, äldreomsorgen och till pensionärerna. Vi gör detta utan att höja skatten för vanligt folk.

I stället väljer vi att prioritera annorlunda vad gäller invandringspolitiken. Sjöstedt, Löfven och Fridolin vill fortsätta med en mycket kostsam och oansvarig invandringspolitik. Detta tvingar dem till stora skattehöjningar för att kunna finansiera löften om stärkt välfärd.


Jimmie Åkesson

Partiledare för Sverigedemokraterna