Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sverige måste sätta stopp för islamismen

Christian Carlsson, ordförande KDU Sverige.
Jakob Ljungman, förbundsstyrelseledamot KDU Sverige.
Bilden visar radikala islamister i Molenbeek, inte långt från Bryssel, ökänt för att ha blivit ett tillhåll för dessa extrema grupper.

Svenska skolor ska undervisa om islamism på samma sätt som man gör om nazismen.

Alla bidrag till organisationer med islamistiska kopplingar ska också stoppas, kräver KDU.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

DEBATT | ISLAMISM. Tre personer anhölls nyligen för förberedelse till terroristbrott. Minst en av de gripna ska ha haft kontakt med Rakhmat Akilov, terroristen som för drygt ett år sedan mördade oskyldiga människor på Drottninggatan i Stockholm, den 7 april 2017.

Förra året kunde konstateras att efter 15 år med speciell terrorlagstiftning i Sverige hade endast fem personer dömts för brott kopplade till terrorism. En orsak till det är att Sverige har saknat en samröreslagstiftning. En sådan är nu på väg, men det krävdes dessvärre ett terrorattentat på Drottninggatan för att Socialdemokraterna skulle kunna tänka sig att förbjuda samröre med terrororganisationer. Det är ett underbetyg till statsminister Stefan Löfven.

Sverige behöver fortfarande göra mer i kampen mot terrorn. KDU vill att den som stöder eller strider för Islamiska staten ska kunna dömas för landsförräderi och kunna förlora sitt svenska medborgarskap. Vi inser också att vi måste adressera terrorns orsaker för att komma tillrätta med att över 300 muslimer i Sverige anslutit sig till islamistiska terrororganisationer.

Radikal tolkning av islam

Sveriges Förenade Muslimer, Ibn Rushd och Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén är alla exempel på muslimska organisationer som står för en radikal tolkning av islam. Genom ideologiska ställningstaganden och islamistiska kopplingar bidrar de till radikalisering av svenska muslimer.

Nyckelpersoner i de två förstnämnda organisationerna är ökända för att svartmåla västvärlden samt för att sprida antisemitisk och islamistisk propaganda. De förespråkar separatism och segregation och motverkar muslimers integration i västliga samhällen. Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén har dessutom utmärkt sig för sitt motstånd mot hårdare terrorlagstiftning.

Alltför många muslimska organisationer i Sverige rymmer en tolkning av islam som syftar till att i grunden omvälva det svenska samhället. Om de får som de vill går Sverige en mörk framtid till mötes. Istället för att som den rödgröna regeringen gör, samarbeta med dessa organisationer inom ramen för offentligt finansierade projekt mot ”islamofobi”, behövs en borgerlig regering som är beredd att vidta åtgärder för att rensa bort islamismen.

KDU:s kravlista

Kristdemokratiska ungdomsförbundet vill:

# Stoppa alla bidrag till alla organisationer med islamistiska eller odemokratiska kopplingar. Skattebetalarnas pengar ska inte finansiera islamism. 

# Förbjud all utländsk finansiering av moskéer och organisationer som kan bidra till radikalisering, våld eller terror.

# Sverige ska vara pådrivande för att EU inför tuffa sanktioner mot stater som finansierar islamism eller terror utomlands. 

#Svenska skolor ska undervisa om islamism på samma sätt som man gör om nazismen och kommunismens brott mot mänskligheten.

Detta tillsammans med långtgående signalspaning mot misstänkta islamister och hårdare straff för personer som stöder islamistiska terrororganisationer, kontrollerad invandring och en integrationspolitik som syftar till anpassning, gör att vi kan vända den negativa trenden. Med dessa förslag kan vi försvaga islamismen och bidra till att den rensas bort från muslimska organisationer i Sverige.


Av Christian Carlsson, ordförande KDU Sverige

Jakob Ljungman, förbundsstyrelseledamot KDU Sverige


LÄS MER - Imamen Kashif Virk: Metoo bör även rymma kvinnorna som bär slöja