Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Som ett helt Uppsala enbart befolkat av män

Jonas Andersson är nybliven riksdagsledamot för Sverigedemokraterna.
Förre S-riksdagsmannen Jan Emanuel Johansson riktade i en debattartikel hård kritik mot Sveriges migrationspolitik, som han anser är antifeministisk. Johansson har själv drivit flera boenden för ensamkommande.
Foto: OLLE SPORRONG

Precis som Jan Emanuel Johansson har jag stor erfarenhet från mottagandet av ensamkommande ungdomar. Precis som Johansson så blev jag för varje år som gick mer medveten om vad systemfel och anständighets-signalerande ledde till i praktiken. 

Just av den anledningen är jag idag riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, skriver Jonas Andersson.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK | MIGRATION. Det kommer alltså att finnas politiker i riksdagen och Socialförsäkringsutskottet som har samma erfarenheter och insikter, och som ämnar driva en politik som adresserar just de utmaningar som den socialdemokratiske fd toppolitikern lyfter.

Vi kommer förvisso inte från Jan Emanuels Johanssons eget parti, men huvudsaken är att vi är överens om problembeskrivningen, och att det är akut med lösningar.


LÄS MER: Jan Emanuel: Alla dessa män – hur tänker vår feministiska regering?


Vi måste jämna ut snedfördelningen

Under 2010-talet har betydligt fler män än kvinnor ansökt om asyl i Sverige, cirka 149 000 fler, vilket volymmässigt motsvarar ett Uppsala enbart befolkat av män. När vi är redo att ta emot kvotflyktingar igen, så bör vi inrikta oss på att hjälpa utsatta kvinnor och flickor. Inte bara för att de har svårast att på egen hand komma undan patriarkala hedersproblem i flyktingläger, utan även för att jämna ut den sneda könsfördelningen.

Utan en tanke på ovanstående skevhet gick de rödgröna med stöd av C & V fram med en djupt orättvis och skarpt kritiserad lag, den så kallade gymnasielagen, som ger närmare 9 000 afghanska unga män möjlighet att ompröva sina avslag på asyl i Sverige. För att vara en så kallad feministiskt regering är det anmärkningsvärt med den uppenbara bristen på jämställdhetsperspektiv i en lagstiftning som i princip premierar enbart män.


LÄS MER: De ensamkommande är ett klipp för Sverige


Mansöverskott kan leda till mer våld

Som tillägg till Johanssons debattartikel bör nämnas att forskning visar att mansöverskott ger ett våldsammare samhälle generellt. Ynglingar som inte sällan ser dominans och aggressivitet som den enklaste genvägen till status och pengar, är inte till gagn för ett starkt samhällsbygge. Nota bene, jag talar alltså inte om invandrare per se utan om hela årskullar där mansöverskottet försätter tusentals ynglingar "utanför marknaden". 

Att införa ett könsperspektiv på migrationspolitiken är alltså av största vikt för vilket samhälle vi vill ha i framtidens Sverige. Det kommer Jan Emanuel Johansson att få genom Sverigedemokraterna.


Av Jonas Andersson (SD)

Ungdomspedagog och riksdagsledamot