Johanna Nylander. Foto: Johan FolinJohanna Nylander. Foto: Johan Folin
Johanna Nylander. Foto: Johan Folin
Martin Wahlund. Foto: BILDBYRÅNMartin Wahlund. Foto: BILDBYRÅN
Martin Wahlund. Foto: BILDBYRÅN
Per Strömbäck. Foto: Henrik Gahnström.Per Strömbäck. Foto: Henrik Gahnström.
Per Strömbäck. Foto: Henrik Gahnström.
Just nu överklagas minst en handfull avslagna arbetstillstånd för spelutvecklare hos Migrationsverket, skriver debattörerna. Foto: MIGRATIONSVERKETJust nu överklagas minst en handfull avslagna arbetstillstånd för spelutvecklare hos Migrationsverket, skriver debattörerna. Foto: MIGRATIONSVERKET
Just nu överklagas minst en handfull avslagna arbetstillstånd för spelutvecklare hos Migrationsverket, skriver debattörerna.  Foto: MIGRATIONSVERKET

Sluta utvisa våra kollegor

Publicerad

Just nu överklagas minst en handfull avslagna arbetstillstånd för spelutvecklare hos Migrationsverket. Det är som ett lotteri för att bli beviljad, och de långa ledtiderna skapar onödig stress och osäkerhet hos våra medarbetare, skriver företrädare för Dataspelsbranschen.

Expressen getinglogga
Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Spelbranschen framhålls ofta som en svensk framgångssaga. Mer än var tionde människa på jorden har spelat ett spel utvecklat i Sverige och de senaste fem åren har de svenska företagens omsättning vuxit över 1 000 procent. Svenska spelutvecklingsbolag gör spel till Hollywoods storfilmer, de skapar nya varumärken som är kända över hela världen, de vinner priser och de bygger tekniska innovationer som används globalt. Många av företagen är unga, nyföretagandet är stort.

Arbetsmarknaden för spelutvecklare är global både för de som letar efter sitt nästa jobb, och för arbetsgivare som letar efter sin nästa anställda. De senaste åren har fler personer anställts på spelföretagen än vad som examinerats från landets spelutbildningar, och kompetensförsörjningen i branschen är ett av hindren för ännu starkare tillväxt. För arbetsgivarna är nästan varje rekrytering en utmaning och rörlighet över landsgränser är ett grundläggande behov för branschen. På flera av de större bolagen är det inte ovanligt att en tredjedel av alla anställda kommer från ett annat land, arbetsspråket är nästintill alltid engelska, och dessa medarbetare fyller ett kompetensbehov som Sverige aldrig själv kan klara. 

 

I många fall är det arbetsgivaren som begått misstag

 

Därför slår det extra hårt när Migrationsverket nu beslutat att medarbetare på flera spelutvecklingsföretag skall utvisas. Det gäller utvecklare med löner i nivå med sina svenska kolleger, men i ett fall har Migrationsverket pekat på missade tjänstepensionsinbetalningar på en arbetsplats där ingen haft tjänstepension. I ett annat fall har förmånsnivåerna inte riktigt nått upp till kollektivavtalsstandard under företagets första år. Det kan också handla om tidigare arbetsgivare som betalat för låg lön, eller medarbetare som tagit tjänstledigt för att lära sig svenska.

Spelbranschen är fylld av passionerade kreatörer som oftare drivs mer av att skapa spelupplevelser än att bygga företag. Dagens regler för arbetstillstånd, och de byråkratiska processer och långa ledtider som är ett faktum är inte anpassade för små bolag som kanske anställer sin tredje eller fjärde medarbetare från något annat land. Det måste förenklas, och det måste införas en möjlighet att rätta gamla misstag i efterhand utan att den enskilda medarbetaren skall drabbas av utvisning. I många fall är det arbetsgivaren som begått misstag, men det är den enskilda medarbetaren som får bära konsekvenserna och därmed bli dubbelt straffad. 

 

Vi vill inte lönedumpa eller särbehandla

 

När tillstånd ska förlängas kan många av medarbetarna inte resa utanför landet under tiden de väntar, vare sig arbetsresor eller privat. Det är absurt att människor som bott i Sverige i flera år, har jobb och är etablerade här ska behöva åka tillbaka till sitt hemland för att göra en ny tillståndsansökan, och vänta på svar, för ett jobb de redan har.

Vi välkomnar den utannonserade regelförenklingen i december 2017 men under tiden riskerar flera väl behövda medarbetare utvisning på grund av tidigare misstag. Inte ens det nya förslaget kommer vara tillräckligt på sikt. Vi vill inte lönedumpa eller särbehandla personer från utomeuropeiska länder, men samma löner och förmåner som alla andra på bolagen borde räcka för att följa regelverket, och handläggningstiderna, särskilt för omprövning, måste bli kortare. Vi behöver fler spelutvecklare till Sverige om branschen ska kunna växa, och en stor del av dem kommer alltid behöva vara från andra länder. Då är det inte rimligt med ett system där våra medarbetare utvisas för någons gamla misstag.

 

Martin Wahlund

Grundare av Fatshark och ordförande för Dataspelsbranschen

Per Strömbäck

Talesperson, Dataspelsbranschen

Johanna Nylander

Ansvarig samhällsfrågor, Dataspelsbranschen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag