Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD tar inte ilskna gaphalsar på allvar

Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna.
Foto: SD
Magnus Persson (SD), ledamot i arbetsmarknadsutskottet och byggnadsarbetare.
Foto: SD

Själva utgångspunkten för Peter Hultqvist frekventa och inte sällan tragikomiska utbrott, tycks utgöras av ren aggression driven av en djupt rotad avsky mot oss Sverigevänner, skriver Jimmie Åkesson och Magnus Persson (SD).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

SLUTREPLIK. Försvarsminister Peter Hultqvist strör i en replik i Expressen (5/5) osakligheter omkring sig. En tydlig indikation på den desperation som råder inom Socialdemokraterna just nu. Efter att systematiskt och kallt beräknande ha rullat ut miljard efter miljard från svenska arbetare och svensk välfärd, för att i stället prioritera en ansvarslös invandringspolitik, återstår nu inte mycket mer än att försöka svartmåla sina politiska motståndare. Det är på sitt sätt tragiskt att se hur lågt det före detta arbetarpartiet har sjunkit. 

Det är S som vill begränsa strejkrätten

Låt det stå fullständigt klart. Sverigedemokraterna vill inte se några ingrepp i strejkrätten. Det är en grundlagsfäst rättighet och fackföreningarnas yttersta vapen. Sanningen är att det enda parti som velat begränsa strejkrätten är sossarna själva. I ett förslag från regeringen vill man se en inskränkning i rätten att vidta stridsåtgärder mot en kollektivavtalsbunden arbetsgivare. I sin proposition kallar man detta lite diskret för att vilja’’ utöka fredsplikten’’. 

Självklart motsatte vi oss regeringens förslag, eftersom vi värnar svenska arbetstagares intressen.

Försvarsminister Peter Hultqvist (S).
Foto: JESSICA GOW/TT

Peter Hultqvist skriver att Socialdemokraterna bekämpar centraldirigerade lönenivåer från EU. Det är inte sant, och det vet Peter Hultqvist. Det var hans eget parti som öppnade upp för införandet av minimilöner genom att ställa sig bakom EU:s sociala pelare, vilket riskerar att rasera den svenska modellen och leda till att svenska löner framgent kommer sättas i Bryssel. Detta svek leder i förlängningen till lägre löner för svenska löntagare. 

Peter Hultqvist har även fel om hårdare kontroller av cabotagetransporterna. Han vet att vi röstade precis likadant när frågan avgjordes i Europaparlamentet i början av 2019. 

Gällande villkoren för chaufförerna så röstade vi annorlunda 2018 för att få mer flexibilitet för chaufförerna så att man inte tvingas ta rast trots att man bara är någon kilometer från slutdestinationen. Socialdemokraterna ska egentligen vara tacksamma att vi räddade cabotagepaketet mot dåvarande alliansens vilja. 

Skyddsombud ska inte behöva partibok

Sverigedemokraterna vill heller inte avskaffa skyddsombud. Däremot vill vi ge fler möjligheten att axla rollen. När det omkommer närmare en löntagare i veckan på svenska arbetsplatser måste arbetsmiljöarbetet prioriteras och omorganiseras på ett nytt sätt.  

I dag kräver majoriteten av LO-förbunden att skyddsombuden ska ha facklig-politisk samverkan med Socialdemokraterna, vilket är helt absurt. Den löntagare som vill, kan och har kollegornas förtroende ska kunna bli skyddsombud, oavsett partibok. 

Vi kommer aldrig att backa. SD är dagens och framtidens arbetarparti.

Peter Hultqvist har uppenbart svårt att hitta någon form av balans i sina verklighetsfrånvända egentillverkade analyser. Den röda tråden har identifierats. Själva utgångspunkten för de frekventa och inte sällan tragikomiska utbrotten, tycks utgöras av ren aggression driven av en djupt rotad avsky mot oss Sverigevänner. 

Den typen av destruktivt ingångsvärde kommer aldrig att tjäna svenska arbetares intressen och Sverigedemokraterna kommer inte att ta ilskna och osakliga gaphalsar på allvar, vare sig nu eller i framtiden. 

Vi värnar den svenska modellen

Sverigedemokraterna ser, till skillnad från sossarna, värdet i att prioritera de som har byggt landet; före skattesänkningar åt de rikaste och en miljardrullning till dem som aldrig tidigare satt sin fot i Sverige. Vi kommer aldrig att backa. Sverigedemokraterna är dagens och framtidens arbetarparti.  Vi värnar den svenska modellen och sätter arbetares intressen först. 


Av Jimmie Åkesson (SD)

Partiledare

Magnus Persson (SD)

Ledamot i arbetsmarknadsutskottet och byggnadsarbetare