Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD måste sparka ut Kent Ekeroth nu

Henrik Johansson.Foto: Privat.
Foto: Sven Lindwall

Nolltoleransen skulle rensa SD på extremism och föra in dem i finrummet. Men så länge Kent Ekeroth finns kvar i partiet är verktyget meningslöst, skriver Henrik Johansson från sajten interasistmen.se.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

2012 skrev Jimmie Åkesson ett brev till alla medlemmar inom Sverigedemokraterna där han betonade att Sverige”demokraterna” är ett demokratiskt parti som har nolltolerans mot extremism och rasism. Nolltoleransen skulle bli det verktyg SD skulle använda för att rensa partiet på extremism, föra Sverigedemokraterna in i finrummet och bana väg för framtida allianser inom Svensk politik.

Såhär 4 år senare kan vi bara konstatera att verktyget har varit extremt trubbigt, men framför allt godtyckligt. Ett utmärkt exempel på detta är Kent Ekeroth som de senaste dagarna varit i blåsvädret efter att han än en gång velat göra inskränkningar i de mänskliga rättigheterna.

Ekeroth vill strypa rätten att demonstrera för asylsökanden och fängsla dem i ”transitcentrum” trots att de inte begått något brott. Men är det här verkligen något nytt? Självklart inte, Ekeroth har talat om dessa ”transitcentrum” i flera år, men få har reagerat, framför allt inte SD själva. Istället för att använda sig av nolltoleransen valde SD i stället att ge honom sitt stöd, igen.

 

LÄS MER: Vi bedrog oss om det svenska debattklimatet

 

För det är nämligen så att det inte är första gången Ekeroth uttalar sig eller agerar rasistiskt/extremistiskt. Det här har pågått i snart tio års tid och Åkesson har gång på gång valt att titta åt ett annat håll när Ekeroth gör sina hätska utfall.

Ekeroth har kallat folk för ”idiot”, ”pajas”, ”mupp”, ”patetiska”, ”urbota dumma”, ”sorgliga”, ”nötter” och ”limsniffare” – ett beteende som rimligtvis borde bryta mot SD:s omtalade kommunikationsplan.

Ekeroth har skrivit om hur afrikanen är ”misslyckad” på grund av ”inneboende egenskaper”. Han har föreslagit att vi ska rikta ”ekonomiska incitament” till ”svenska familjer” för att få dem att föda fler barn än invandrade familjer – som om det vore något fel på barnen som föds av invandrare.

Ekeroth har föraktfullt skrivit ”slakt?=haha […] Så när c:a 300 ”civila” dör är det ”slakt”. Sanslöst. I krig dör folk, så är det” när en person påpekade att civila dör i Palestina.

Han har till och med hängt ut en barnfamilj i Strängnäs, med namn och adress, som klagande snyltare efter att han fått för sig att kommunen köpt en villa för 4 miljoner till familjen. Att kommunen köpt villan, snarare marken, för att riva den på grund av att Trafikverket skulle bygga ut hade Ekeroth helt missat. Inte heller var det relevant för Ekeroth som efter kritik justerade sitt inlägg men stod fast vid att familjen ändå skulle få bo kvar och skrev insinuant att: ”Det verkar som att det denna gång bara ska vara ”temporärt” boende. Kanske. Kanske inte. Vi får se vem som bor där om ett tag.


LÄS MER: Antirasismen kommer aldrig att besegra SD


Vi skulle kunna fortsätta rada upp exempel efter exempel och skriva om järnrörsskandaler och hur Ekeroth ligger bakom Avpixlat, men det tänker vi inte.

Det är nämligen så enkelt att endast ett av alla dessa exempel borde räcka för ett parti vars partiledare sagt att: ”I vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar.” och ”Från och med nu råder nolltolerans och arbetet med att städa upp i leden ges högsta prioritet”.

Vill SD framstå som det minsta trovärdig i sin nolltolerans och om de någonsin vill påbörja sin resa mot bredare allianser inom svensk politik måste Ekeroth sparkas ut.

Fram tills den dagen, om den mot förmodan kommer, är det varje demokrats förbannade plikt att ge SD kalla handen och förklara att Sverige”demokraterna” är ett parti av extremister för extremister. Eller som någon skrev till oss: ”Du behöver inte vara rasist för att rösta på SD, men du kan vara helt säker på att du röstar på ett rasistiskt parti”

 

Henrik Johansson

interasistmen.se