Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

S-politiker står med anti-Israel symboler

Hillevi Larssons på Instagram.

Både riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S) och SSU poserar leende tillsammans med symboler som raderar Israel från kartan. Det kan bara tolkas som att man inte står bakom en tvåstatslösning.

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

Förra veckan spreds en bild på Twitter där Hillevi Larsson, riksdagsledamot för Socialdemokraterna, poserar med en karta över ett avskaffat Israel. Och på SSU:s hemsida kan man se unga socialdemokrater från Sverige posera tillsammans med medlemmar från Fatahs ungdomsförbund med Fatah Youth Movements logga i bakgrunden: en karta över Palestina, där Israel är utraderat. Bilden är tagen för bara några veckor sedan, när SSU besökte sin systerorganisation Fatah Youth Movement på Västbanken i Palestina. Det är ett allvarligt ställningstagande i en situation då våldet eskalerar i Israel-Palestina. Sådana bilder signalerar att Israel inte har rätt att existera. Att socialdemokrater poserar framför en karta utan Israel kan bara tolkas som att man inte står bakom en tvåstatslösning. Är det SSU:s officiella ställning i konflikten?

Israel och Palestina har rätt att existera sida vid sida, och det måste vara ingångsvärdet i fredsförhandlingarna mellan israeler och palestinier om dessa någonsin ska lyckas. Att SSU nu tycks villiga att offra Israel, områdets enda stabila demokrati, bådar därför inte gott. Man borde kunna förvänta sig mer av ett ungdomsförbund vars förre ordförande, Gabriel Wikström, nu sitter i regeringen.


Linda Nordlund,

förbundsordförande Liberala ungdomsförbundet, LUF
 

Bawar Ismail,

utrikespolitisk talesperson Liberala ungdomsförbundet, LUF