Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

S migrationspolitik är ett cyniskt dubbelspel

Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka, kritiserade i en debattartikel Jimmie Åkessons flygbladsresa till turkisk-grekiska gränsen.
Foto: Tobias Fischer
Robert Stenkvist (SD), riksdagsledamot och ordförande för SD Botkyrka.
Foto: SD
Martin Inglot är gruppledare för SD Botkyrka.

Jimmie Åkesson är den enda svenska politikern som faktiskt brytt sig om att möta människorna vid gränsen. Medan andra, som Botkyrkas S-ledare Ebba Östlin, sitter i sina höga elfenbenstorn, skriver Robert Stenkvist och Martin Inglot (SD).

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna i texten.

REPLIK. Socialdemokraterna ljuger än en gång för sina egna väljare och saluför åsikter som står i bjärt kontrast till deras egen förda politik i Botkyrka. Det är uppenbart att Ebba Östlin endast försöker vinna politiska poänger.

Nyligen röstades det i kommunstyrelsen om ett undantag i EBO-lagen för hela Botkyrka kommun. I spetsen för detta stod Ebba Östlin och propagerade stolt att hon sedan 2006 drivit på denna linje gällande problemen med EBO-lagen.

Väljarna har förts bakom ljuset

Det får onekligen Socialdemokraterna att framstå som ett extremt splittrat parti för väljarna. Socialdemokraterna på riksnivå spelar ett liknande spel med väljarnas känslor. De gick faktiskt till val på en betydligt mer strikt migrationspolitik än vad de sedan fört i regeringsställning. De som hade förväntat sig den politik Socialdemokraterna proklamerade vitt och brett inför valet har blivit förda bakom ljuset. Att ljuga för väljarna är varken att ”jobba” eller att ”ta ansvar”.

Det tragiska i detta är att politiska partier i olika konstellationer drivit en migrationspolitik som i grunden omdanat det svenska samhället, skapat utsatta områden, gjort samhället otryggt och eroderat vårt gemensamma välfärdssamhälle. Ansvariga politiker har gjort allt detta som representanter för svenska folket utan att faktiskt fråga sina arbetsgivare – väljarna. Det är ett djupt svek mot demokratins grundprinciper. 

Livrädda för opinionen

Socialdemokraterna tillsammans med tidigare regeringar har brustit så mycket i ansvar att skadorna på vårt samhälle är så djupgående att det kommer att ta generationer att få rätsida på situationen. Livrädda för opinionen, samhället och mediernas dom så spelar man ett cyniskt dubbelspel som i slutändan enbart går ut över vanliga människor.

Även Socialdemokraterna har slutligen nått den slutsats som vi proklamerat i årtionden.

Resultatet av denna vägran att tala klarspråk om de faktiska problemen, dess orsaker och dess lösningar är att kommun efter kommun tvingats göra förkastliga eftergifter som går ut över de äldre, barnen, de sjuka och medborgare överlag.

Jimmie Åkesson är den enda svenska politikern som faktiskt brytt sig om att möta människorna vid gränsen. Medan andra, som Östlin, sitter i sina höga elfenbenstorn och kritiserar vår partiledare för hans vilja att bilda sig en egen uppfattning om situationen. I ljuset av detta blir Socialdemokraternas elitism påfallande tydlig.

En efterlängtad insikt

En övervägande majoritet av det svenska folket har nu kommit till insikten att Sverige inte har förmåga att hantera alla de människor som under det senaste decenniet kommit till vårt land. Även Socialdemokraterna har slutligen nått den slutsats som vi proklamerat i årtionden. Trots denna efterlängtade insikt så kan vi tyvärr konstatera att Socialdemokraternas förda politik inte överensstämmer med deras budskap.


Av Robert Stenkvist (SD)

Riksdagsman och ordförande i SD Botkyrka

Martin Inglot (SD)

Gruppledare SD Botkyrka

Viktor Barth Kron: Åkessons resa går från pr-stunt till europeisk storpolitik